Головна Новини Суспільство події В Орбана розповіли про загрозу для Угорщини через Україну: на вирішення проблеми залишився місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

В Орбана розповіли про загрозу для Угорщини через Україну: на вирішення проблеми залишився місяць

Угорщина не чекає на дефіцит нафти раніше вересня, але потім ситуація може загостритися

26 липня 2024, 13:00 comments3937
Поділіться публікацією:

Поки що ситуація є контрольованою, але дефіцит нафти в Угорщині може стати відчутним у вересні. Як передає портал "Коментарі", про це сказав голова канцелярії угорського прем'єр-міністра Гергелі Гуляш на брифінгу у п'ятницю, повідомляє агентство Bloomberg.

В Орбана розповіли про загрозу для Угорщини через Україну: на вирішення проблеми залишився місяць

Нафта

Коментуючи ситуацію з українськими санкціями, які заблокували транзит нафти Лукойлу, Гуляш сказав, що Угорщина має близько місяця, щоб знайти вихід зі становища.

"Поки що немає причин для паніки, оскільки ми маємо високий рівень резервів. Проблема не термінова, але ми маємо знайти рішення до вересня", — зазначив Гуляш.

Угорський політик знову повторив, що у Будапешті розцінюють санкції України як шантаж та порушення умов Угоди про асоціацію.

Державний секретар у справах ЄС Янош Бока додав, що Угорщина також перевіряє, чи дії України не порушують правила Світової організації торгівлі та Енергетичної хартії.

Лукойл перебував під санкціями в Україні з 2018 року, але вони були обмежені – стосувалися лише виведення капіталів, обмеження торгових операцій та заборони участі у приватизації чи оренді державного майна. У червні 2024 року РНБО суттєво їх розширила, додавши, зокрема, заборону на транзит.

Лукойл є однією з кількох російських компаній, які постачають нафту до Угорщини через південну частину нафтопроводу "Дружба" в Україну. Для угорської компанії Mol російські постачання забезпечують дві третини всієї сирої нафти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — транзит нафти "Лукойлу" через Україну: як відреагував ЄС на ультиматуми Угорщини та Словаччини.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Угорщина вирішила "помститися" Україні за зупинку російської нафти: що зробив Будапешт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини