Головна Новини Суспільство події В ООН заявили, що ядерна загроза вийшла на новий рівень
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН заявили, що ядерна загроза вийшла на новий рівень

Генсек ООН Антоніу Гутерреш закликає знищити усю ядерну зброю у світі, щоб мати мирне та безпечне майбутнє.

26 вересня 2023, 15:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час заяви до Міжнародного дня боротьби за повну ліквідацію ядерного озброєння закликав держави відмовитись від зброї ядерної зброї. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу ООН.

В ООН заявили, що ядерна загроза вийшла на новий рівень

Генсек ООН Антоніу Гутерреш. Фото з відкритих джерел

Гутерреш заявив, що світ перебуває у "геополітичній недовірі та конкуренції", які посилили ядерний ризик до рівня часів холодної війни. За словами керівника ООН єдиний шлях для мирного майбутнього має бути через повну ліквідацію ядерної зброї.

"Єдиний спосіб усунути ядерну небезпеку — ліквідувати ядерну зброю", — сказав Антоніу Гутерреш.

Генсек ООН нагадав, що після жахливих руйнувань Хіросіми та Нагасакі людство досягло певного прогресу. Однак згадуючи першу резолюцію Генасамблеї ООН 1946 році, яка поставили ядерне озброєння як одну зі своїх цілей, Гутерреш вказує, що країни знаходяться далеко від кінцевої мети, адже тепер у світі понад 12 тис. одиниць цієї зброї.

Нагадаємо, що ядерною зброєю володіє близько 10 країн світу. Зокрема найбільша кількість ядерних ракет зосереджена у Росії — понад 6,2 тис одиниць. На другій сходинці перебувають Сполучені Штати, які мають близько 5,5 тис. ядерних боєголовок. Наступні країни значно поступаються у ядерному потенціалі: Китай - 350; Франція — 290; Велика Британія — 225.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Медведєв жаліється на лідируючі позиції США та погрожує ядерним ударом. Російський політик скаржиться, що Сполучені Штати та союзники надають Україні зброю, тоді як Росія перебуває під санкціями і не може курити зброю в Північної Кореї. Крім Медведєва ядерні погрози звучали також від президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Також "Коментарі" писали, що Саудівська Аравія оголосила, що заради безпеки країни може створити ядерну бомбу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини