Головна Новини Суспільство події В ООН розповіли, де загроза заразитися коронавірусом найвища
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН розповіли, де загроза заразитися коронавірусом найвища

В першу чергу страждають від коронавірусу ті регіони, де щільність населення вища, - доповідь ООН

28 липня 2020, 10:12 comments2001
Поділіться публікацією:

ООН представила доповідь про інтенсивність поширення коронавірусу COVID-19 у світі. За оцінками організації, епіцентром пандемії стали мегаполіси.

В ООН розповіли, де загроза заразитися коронавірусом найвища

Фото: Thomas Peter/Reuters

"На великі міста припадає 90% всіх випадків. Великі міста бувають вразливими через їхню організацію, особливості умов життя, роботи і пересування їхніх жителів", — йдеться в дослідженні ООН.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив про необхідність захистити найбільш вразливих мешканців мегаполісів. Зокрема, слід, за його словами, створювати притулки і нові будинки для бездомних.

"Це наш шанс зробити світ кращим, ніж до пандемії, створити більш стійкі, інклюзивні та екологічні міста", — сказав він.

Станом на вівторок, 28 липня, у світі зафіксовано 16 426 919 людей, що заразилися коронавірусом. При цьому, як і раніше, перші позиції займають США, Бразилія та Індія. Про це свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса (США). Кількість нових заражених за добу зросла на 201 тисячу осіб у порівнянні з попереднім днем. 9 531 059 осіб побороли смертельний вірус. При цьому 653 353 людини стали жертвами коронавірусної інфекції. За добу померли понад 4,6 тис. осіб.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, чому коронавірус став реальною загрозою для екології планети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини