Головна Новини Суспільство події В НАЗК пояснили, коли українці побачать результати боротьби з корупцією
commentss НОВИНИ Всі новини

В НАЗК пояснили, коли українці побачать результати боротьби з корупцією

Все залежить від того, коли на повну запрацює Вищий антикорупційний суд

31 березня 2021, 20:47
Поділіться публікацією:

Боротьба з вітчизняними корупціонерами хвилює багатьох українців. У Національному агентстві з протидії корупції (далі — НАПК) пояснили, коли ж чекати реальних результатів цього тривалого процесу в Україні. Розлогу відповідь очільника НАПК Олександра Новікова публікує "Главком".

В НАЗК пояснили, коли українці побачать результати боротьби з корупцією

Боротися з корупцією в Україні допоможе ВАКС. Фото з відкритих джерел

За словами чиновника, боротьба з корупцією в Україні безпосередньо пов'язана з повноцінною роботою Вищого антикорупційного суду. Судді саме цього відомства мають змогу працювати над кримінальними справами, що безпосередньо пов'язані з діяльністю інших держорганів, які виступають проти корупції. ВАКС насамперед і був розроблений для більш системної реакції на подібні правопорушення.

Новіков вважає, що після появи Національного антикорупційного бюро нардепи максимально "формалізували кримінальний процес". Це не кращим чином вплинуло на роботу більшості правоохоронних органів, у тому числі суддів і слідчих.

На питання про можливу кількість законопроєктів, що вносяться на розгляд Ради і мають якусь корупційну підоснову, Новіков відповів досить нечітко. Наразі конкретними цифрами щодо діяльності очолюваного ним відомства чиновник не володіє. Разом із цим посадовець сподівається, що за найближчі рік-два в Україні буде проведено достатню кількість антикорупційних експертиз. Їхні результати і допоможуть визначити, як із корупцією намагається боротися все той же парламент.

Нагадаємо, що ВАКС як держорган судової влади запрацював із вересня 2019 року. Очолює суд Олена Танасевич.

Раніше "Коментарі" розповідали, яке з національних агентств у прямому ефірі розкритикувала нардеп Галина Янченко. Чому "слуга народу" вважає одне з держвідомств "корупційною клоакою", можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі є інформація про те, який варіант боротьби з корупцією пропонує колега Янченко, нардеп Вікторія Кінзбурська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини