Головна Новини Суспільство події В МОЗ розповіли, коли в Україні відкриють бази відпочинку
commentss НОВИНИ Всі новини

В МОЗ розповіли, коли в Україні відкриють бази відпочинку

Бази відпочинку для українців відкриють тільки в тому випадку, якщо не буде різкого стрибка захворюваності на коронавірус

8 червня 2020, 11:54 comments1803
Поділіться публікацією:

Бази відпочинку можуть відкрити свої двері для українців вже в середу, 10 червня. Про це розповів глава МОЗ Максим Степанов під час щоденного брифінгу. Але це відбудеться лише в тому випадку, якщо в Україні не буде різкого сплеску захворюваності COVID-19.

В МОЗ розповіли, коли в Україні відкриють бази відпочинку

Вже післязавтра в Україні має стартувати наступний — четвертий — етап виходу з карантину. Незважаючи на те, що п'ять днів поспіль в Україні фіксують близько 500 нових випадків коронавіруса щодня, відмовлятися від чергового зняття обмежень у Кабміні не збираються. Щоправда, послабити карантин дозволять лише в тих регіонах, де цьому буде сприяти епідемічна обстановка.

Четвертий етап виходу з карантину якраз і передбачає відкриття всіляких баз відпочинку.

"Наступний етап, який дозволяє роботу баз відпочинку, розпочнеться 10 червня. Однак функціонувати вони зможуть лише в тому випадку, якщо будуть виконувати вимоги МОЗ", — сказав Максим Степанов.

Серед основних вимог — традиційно масковий режим та наявність на території антисептиків для дезінфекції рук.

Черговий етап зняття карантинних обмежень в Україні відбувся минулого тижня. Зокрема, між областями запустили потяги та автобуси. Також відновили авіасполучення. Щоправда, поки що тільки між українськими містами. Перші літаки за кордон повинні полетіти вже на наступному тижні, 15 травня. Проте небо відкриють тільки в тому випадку, якщо аеропорти з інших країн дозволять приймати пасажирів з України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, як пом'якшення карантину відбилося на кількості інфікованих коронавірусом в Україні і яке карантинне правило, за даними МОЗ, українці порушують найчастіше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини