Головна Новини Суспільство події У Міноборони кажуть, що почали виплачувати борги по зарплаті
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони кажуть, що почали виплачувати борги по зарплаті

Міноборони почало виплачувати військовослужбовцям борги по заробітній платі

15 жовтня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

У Міноборони кажуть, що почали виплачувати борги по зарплаті

Заборгованість перед військовими буде погашена, фото з відкритих джерел

Засоби для повернення боргів уже перераховані військовим частинам. Йдеться про майже 4 млрд гривень. Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства оборони України.

Відомо, що до свята на рахунки військових частин для виплат військовослужбовцям було перераховано 3,7 млрд гривень. З цієї суми буде сплачено військовим одноразові додаткові виплати, які вони не отримували через брак коштів в Міноборони.

Військові також отримають гроші на оздоровлення. Адже Міноборони перерахувало 1 млрд 810 млн гривень на ці витрати. Винагороду отримають і ті, хто тільки підписали контракти для служби в армії.

У міністерстві запевнили, що всі борги погасять, одноразові грошові допомоги виплатять. Армійці отримають кошти на оренду житла, побутові потреби. Тим, хто звільнився зі служби, також перерахують зарплату за той час, коли вони перебували на службі і які не було сплачено вчасно.

Військові в зоні ООС теж отримають доплати, на ці цілі виділено 725 млн гривень. Збройним силам виплатили заохочувальні премії з нагоди свята — Дня захисників і захисниць України.

Як повідомляв портал "Коментарі", військові скаржилися омбудсмену на відсутність виплат грошей і борги перед ними. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини отримала чимало звернень від військовослужбовців Збройних Сил України та їх рідних про те, що вони не отримують грошових виплат і допомоги, передбаченої їм відповідно до законодавства.

Також ми писали, що на всі потреби армії, які є сьогодні, Міноборони не вистачає 7,1 млрд гривень. Погасити заборгованість у виплатах перед військовослужбовцями можна, якщо внести зміни до Держбюджету на 2021 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини