Головна Новини Суспільство події В Мінкультури відреагували на заяву про Євробачення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Мінкультури відреагували на заяву про Євробачення

Україна вимагає перемовин щодо місцяпроведення Євробачення 2023

17 червня 2022, 16:37
Поділіться публікацією:

Міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що Україна не згодна з заявою Європейської мовної спілки про те, що Євробачення — 2023 в Україні не можна провести. В дописі він зазначив, що не було жодних обговорень з приводу того, чи дозволяє безпекова ситуація планувати проведення пісенного конкурсу в Україні наступного року. 

В Мінкультури відреагували на заяву про Євробачення

Фото Фейсбук

Тому Україна вимагає проведення перемовин та обговорення цього питання задля досягнення консенсусу, який задовольнить усі сторони. Оскільки український гурт здобув перемогу та набрав найбільшу кількість балів під час Євробачення в 2022 році, то конкурс має проходити в нашій державі. Станом на 17 червня Україна виконала умови та вимоги, що стосуються організаційних питань. Зокрема, Європейській мовній спілці було направлено заповнений опитувальник щодо проведення Євробачення в Україні.

В документах українська команда детально відповіла на питання щодо забезпечення безпеки проведення міжнародного пісенного конкурсу,  нюансів організації. Міністерство культури запропонувало на вибір кілька місць проведення заходу.

"Проведення Євробачення — 2023 в Україні — це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці. Тому ми вимагаємо додаткових перемовин щодо проведення Євробачення – 2023 в Україні", — наголосив міністр.

Нагадаємо, що 17 червня організатори заявили, що конкурс в Україні не проходитиме й запропонували обрати іншу державу як місце проведення Євробачення, як приклад, Великобританію.

Як писав портал, Єврокомісія рекомендувала статус кандидата для України та висунула ряд вимог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 червня 2022, 16:10

Щоб почати одужання, треба визнати, що хворий. Інакше перспектива - Сирія. Поки військовий стан, виборів теж не буде - Зе-Асад та всі депутати, мери, назавжди.


Новини