Головна Новини Суспільство події В Мінагрополітики знову прогнозують подорожчання продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Мінагрополітики знову прогнозують подорожчання продуктів

Підвищення лише собівартості продуктів коливатиметься в межах 3-5%

4 січня 2023, 15:16
Поділіться публікацією:

Вартість харчових продуктів зросте через проблеми з електроенергією, а відтак – використанням генераторів на підприємствах, пишуть "Коментарі" за інформацією оприлюдненою в ефірі Телемарафону першим заступником Міністра аграрної політики та продовольства України Тарасом Висоцьким.

В Мінагрополітики знову прогнозують подорожчання продуктів

Ціни на продукти знову виростуть

За його словами, перебої з електроенергією на виробництвах у багатьох випадках вони є доволі критичними. Ця проблема, а точніше – її вирішення, на порядку денному в Міністерстві.

"Ми маємо декілька стратегій: одна з них – це забезпечити виробництва генераторами. Також Міністерство наразі приймає заявки, зокрема, від тваринницьких ферм для включення їх у перелік критичної інфраструктури. Нам дуже важливо забезпечити електроенергією всі виробничі цикли", – каже міністерський високопосадовець.

Усе це так чи інакше вплине на собівартість виробництва кожного продукту. Робота підприємств сільськогосподарських підприємств на генераторах позначиться на ціні товару і спровокує подорожчання, але воно буде незначним.

"Ми порахували, що підвищення коливатиметься на рівні близько 3-5%. Важливо, суттєвого зменшення виробництва за ці кілька місяців не відбувалося. Це є підтвердженням, що більшість аграріїв переналаштувались на роботу в скрутних умовах і  продовжують працювати", – резюмував Тарас Висоцький.

Як раніше писали "Коментарі", за даними аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Світлани Литвин, найближчим часом в Україні на 2-3% зросте вартість майже всіх груп товарів. Серед головних причин подорожчання: фактор сезонності, зростання цін на енергоносії та нестабільний курс гривні щодо світових валют. При цьому можуть зупинити зростання ціни на соціальні продукти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини