Головна Новини Суспільство події В медіа намагаються «відбілити» репутацію Катерини Рожкової, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

В медіа намагаються «відбілити» репутацію Катерини Рожкової, - ЗМІ

Журналісти вказали на ймовірні маніпуляції у медіа

23 березня 2021, 12:27
Поділіться публікацією:

Видання "Обозреватель" провело журналістське розслідування щодо діяльності заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової і заявило, що нібито вона після низки скандалів та кримінальних справ намагається "відбілити" свою репутацію перед міжнародними партнерами. За даними "Обозревателя", нібито найнято піар-агентство, яке займається організацією і розміщенням певних матеріалів.

В медіа намагаються «відбілити» репутацію Катерини Рожкової, - ЗМІ

Фото з відкритих джерел

Зокрема експерти проаналізували одну з останніх статей у виданні KyivPost з приводу заступника голови НБУ. За їх словами, низка наведених у статті фактів викликає питання. За даними експертів, що були залучені до розслідування, у статті йдеться про кримінальну справу про завищені суми при заключенні договору Нацбанку з українською компанією Asters, і підписання документів на 125 мільйонів гривень нібито без жодних тендерів. Тоді як KyivPost припускає, що причиною переслідування Рожкової є її робота з міжнародними розслідувачами Kroll у справі Приватбанку, зазначаючи, що нібито влада хоче звести рахунки із заступницею голови Нацбанку за її незалежність, а не за численні махінації.

У матеріалі "Обозревателя" звернули увагу на ще один важливий момент: в той же день, що і стаття KyivPost, у різних ЗМІ вийшла низка схожих матеріалів. Ці всі матеріали, за даними "Обозревателя", були розміщені через конкретне піар-агентство, що нібито займається "відбілюванням" репутації заступника голови НБУ.

Варто зазначити, що під час підготовки журналістського розслідування "Обозреватель" звертався до журналіста KyivPost, під чиїм прізвищем розміщена зазначена стаття. Його просили пояснити, чому він вирішив оминути ситуацію з Asters, питання тендерів та захмарні гонорари цієї української компанії. Однак він не зміг прокоментувати ці питання.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що заступника голови НБУ Катерину Рожкову нібито можуть звинуватити у державній зраді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини