Головна Новини Суспільство події В Генштабі розповіли, на скільки у окупантів ще вистачить запасів боєприпасів та продовольства
commentss НОВИНИ Всі новини

В Генштабі розповіли, на скільки у окупантів ще вистачить запасів боєприпасів та продовольства

Російські загарбники продовжують проводити агресивну пропагандистську роботу про необхідність прийняття участі у війні з Україною з особовим складом збройних сил республіки Білорусь

22 березня 2022, 08:05 comments2442
Поділіться публікацією:

Розпочалася 27 доба протистояння українського народу російському військовому вторгненню. За цей час противник поніс суттєві втрати в Україні і нараз запасів боєприпасів та продовольства у окупантів має вистачити максимум на три дні. Така ж ситуація з пальним, поповнення запасів якого здійснюється через завезення з території РФ автоцистерн. Трубопровідне постачання пального росіянам забезпечити не вдалося.

В Генштабі розповіли, на скільки у окупантів ще вистачить запасів боєприпасів та продовольства

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

В Генштабі зазначають, що ворог значно активізувався, розпочавши все частіше застосовувати авіацію. Проте ЗСУ дають гідну відсіч противнику. За минулу добу було уражено понад 9 повітряних цілей ворога. Зокрема окупанти втратили 1 літак, 6 БПЛА та 2 вертольоти. Що ж стосується загальної кількості збитих ракет, то ця інформація наразі опрацьовується.

Крім того, авіаударами українські захисники розбили колони живої сили та техніки противника. Українські захисники та захисници відбили 13 атак ворога та знищили 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи і 4 автомобілі. Підрозділи ППО уразили 2 повітряні цілі противника. Втрати особового складу ворога склали близько 300 осіб. 

Генштаб повідомляє, у противники не зникли проблеми із забезпеченням живою силою свого війська. В Охтирському районі Сумської області, зафіксовано факти непокори російських військовослужбовців. Близько 300 окупантів відмовились виконувати наказ на ведення бойових дій, та, на 70 одиницях техніки, залишили район проведення операції.

На тимчасово окупованих територіях Луганської області, зважаючи на великі втрати в живій силі, противник продовжує проводити мобілізацію громадян квазіутворення "ЛНР". Значна частина жителів не підтримує політику окупантів, не має бажання брати до рук зброю та переховується від представників окупаційної влади. Показовим є те, що мобілізація проводиться хаотично, люди яких мобілізують розподіляються не за спеціальностями, більшість з них немає ніякої військової спеціальності, тому що ніколи не проходили військової служби. З громадянами, що мають російські паспорти підписуються контракти, хто має лише паспорт псевдореспубліки – оформлюється як доброволець.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський назвав головну причину його бажання зустрітися з Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини