Головна Новини Суспільство події В ЄСПЛ ще раз нагадають Росії, що вона – агресор
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄСПЛ ще раз нагадають Росії, що вона – агресор

Перше слухання у справі "Україна та Нідерланди проти Російської Федерації" мало відбутися 24 листопада 2021 року та було перенесено на 26 січня 2021 року

18 січня 2022, 13:08
Поділіться публікацією:

26 січня 2022 року у Європейському суді з прав людини має відбутися слухання у справі "Україна та Нідерланди проти Росії". Київ виступає з вимогою, щоб ЄСПЛ підтвердив систематичне масове порушення прав людини в окупованих районах Донецької та Луганської областей саме з вини з вини РФ. Таким чином, фактично підтвердивши факт окупації частини території України Росією. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться на офіційній сторінці Мін'юсту у Твіттері.

В ЄСПЛ ще раз нагадають Росії, що вона – агресор

Європейський суд із прав людини. Фото: з відкритих джерел

Перше слухання у цій справі мало пройти ще у листопаді минулого року, але воно було перенесене. Перенесли розгляд справи через відведення тимчасового судді.

Зазначимо, цю справу вже називають наймасштабнішою за всю історію, яку довелося розглядати ЄСПЛ. Тому що той перелік доказів, який надали сторони настільки величезний, що потребує пильного вивчення та обробки. Фактів порушення прав людини на Донбасі зібрано дуже велику кількість.

Головною зацікавленою стороною у максимальному затягуванні справи виступає РФ. Раніше Москва вже змогла досягти поставленої мети та відкласти розгляд кримської скарги.

У Мін'юсті прогнозують, що фінального рішення у справі щодо Донбасу варто чекати не раніше, ніж через 2-2,5 роки, а щодо рішення ЄСПЛ у справі щодо порушень у Криму, то не раніше, ніж через 5 років.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Мін'юсті заявили, що Росія сплутала ЄСПЛ із шоу на російському телебаченні. Тому з юридичної точки зору Москва має досить шанси мінімальні. Це добре розуміють в РФ, тому намагаються максимально затягнути розгляд справи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини