Головна Новини Суспільство події В чому влада Білорусі звинувачує журналіста Протасевича
commentss НОВИНИ Всі новини

В чому влада Білорусі звинувачує журналіста Протасевича

Білоруські слідчі з’ясовують хто фінансував проєкт журналіста

14 червня 2021, 21:00
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 14 червня, білоруському опозиційному журналісту та автору популярного Telegram-канала "Nexta" офіційно оголосили звинувачення. Про це повідомляє РБК-Україна.

В чому влада Білорусі звинувачує журналіста Протасевича

Роман Протасевич - фото з відкритих джерел

За інформацією журналістів, на сьогоднішньому брифінгу щодо резонансної справи затримання журналіста голова Слідчого комітету Білорусі Дмитро Гора заявив, що Протасевича обвинувачують в організації масових заворушень, порушенні громадського порядку та розпалюванні соціальної ворожнечі.

Наразі слідчі надсилають запити до інших країн, аби з’ясувати, які саме джерела фінансування мав опозиційний канал Протасевича "Nexta". Але начальник слідчого відомства сумнівається, що його підопічні знайдуть відповідь на це питання.

Також Гора додав, що наразі жодних клопотань стосовно проведення слідчих дій від інших країн не надходило. Опозиціонер, зі свого боку, повідомив, що усі офіційні свідчення надає виключно представникам Слідчого комітету Білорусі.

Нагадаємо, що бойовики "ЛНР" хочуть від Білорусі видачі Протасевича для суду. В самопроголошеній "ЛНР" переконані, що судити затриманого білоруса варто саме на території окупованих Росією територією. Російські окупанти заявляють, що вже повним ходом співпрацюють із білоруським слідством щодо затриманого опозиціонера.

Додамо, раніше "Коментарі" розповідали, як експерти поставилися до недавнього інтерв'ю Протасевича провладному білоруському телеканалу. Про що свідчать різні висловлювання білоруса, а також ознаки тортур, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, наскільки реальною, на думку фахівців, є можливість передачі Романа Протасевича лукашенківським режимом в "ЛНР".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини