Головна Новини Суспільство події В Антарктиді, де зараз літо, випав рекордний рівень снігу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Антарктиді, де зараз літо, випав рекордний рівень снігу

Метеорологи зафіксували, що рівень снігу на День святого Миколая біля станції "Академік Вернадський" становив 2,75 метри.

21 грудня 2021, 02:14
Поділіться публікацією:

В Антарктиді на острові Галіндез, де розташована українська станція Академік Вернадський, випав рекордний рівень снігу. Таких кучугур полярники не фіксували вже 20 років. Як мовиться на сторінці Національного Антарктичного наукового центру у Facebook, метеорологи зафіксували, що рівень снігу на День святого Миколая біля станції "Академік Вернадський" становив 2,75 метри. Це найбільше значення за останні 20 років.

В Антарктиді, де зараз літо, випав рекордний рівень снігу

Антарктида (фото з відкритих джерел)

Попередній рекорд було встановлено у 2016 році. Тоді рівень снігу становив 2,65 метри, що на 10 сантиметрів менше, ніж цього року.

"На нашому острові і тепер сніг. І це при тому, що в Антарктиді зараз літо. Полярники героїчно відкопуються зі снігу вже багато днів поспіль", — додали у центрі.

Нагадаємо, на антарктичній станції "Академік Вернадський" вже встановили нове обладнання для переробки пластикового сміття. Така переробка також зменшить витрати на утилізацію відходів. Про це повідомляє сайт Національного антарктичного наукового центру. Устаткування встановили за підтримки компанії Coca-Cola HBC в Україні. Українські вчені, які перебувають в експедиції на Антарктиді, сортують сміття та відходи за різними фракціями та вивозять їх для утилізації на інших континентах.

За рік збирається чимало сміття – понад тонну. Тепер пластикові відходи отримуватимуть "друге" життя у вигляді сувенірів для туристів. До 2020 року станцію відвідувало близько 4 тисяч туристів протягом теплого періоду, антарктичного літа. Станція – досить привабливий туристичний destination, адже там можна побачити тюленів та пінгвінів. За словами Євгена Дикого, директора Національного антарктичного наукового центру, переробляючи пластик, вони стануть наочним прикладом того, як слід боротися із забрудненням океану пластиковими відходами.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини