В Африці народилось рідкісне рожеве слоненя (ФОТО)

В Національному парку у Південній Африці народився рожевий слон. Така особливість тварини пов'язана з альбінізмом.

В Національному парку Крюгера у Південно-Африканській Республіці народилось надзвичайно рідкісне рожеве слоненя. Колір забарвлення зумовлений альбінізмом, що трапляється лише один раз на 10 тис. новонароджених африканських слонів.

Південноафриканський туроператор Тео Потгітер зазначає, що під час сафарі туристи найчастіше хочуть побачити слонів у дикій природі. Однак цього разу Потгітер став свідком рідкісного випадку. Йому вдалось побачити рожевого слона, який грався у воді.

"Альбінізм в африканських слонів зустрічається набагато рідше, ніж в азійських слонів. За оцінками, 1 з 10 тис. народжень призведе до народження слона-альбіноса", – пояснює унікальність знахідки Потгітер.

Працівники Національного парку Крюгера вказують, що хоча тварини з альбінізмом можуть вести здорове життя, однак існують і незручні моменти. Зокрема це стосується впливу сильного африканського сонця, а також того, що слона-альбіноса може відкинути його стадо. На щастя зі знайденим у Південній Африці рожевим слоном цього не відбулось, і він грався у воді поблизу стада.


Іншими небезпеками для альбіноса можуть стати хижаки, яким легше помітити слоненя. Однак найбільшою небезпекою для рожевого слона є люди. За африканськими та деякими іншими повір’ями частини тіла слона-альбіноса можуть мати цілющі властивості. Це зумовлює підвищену ціну на тварину. Через свій колір шкіри рожеві слони часто стають жертвами браконьєрства, тому співробітники Національного парку в ПАР не повідомляють точне місце знаходження слона-альбіноса.


Загальна популяція слонів в Африці сягає менш як 300 тис. особин, а востаннє народження рожевого слона зафіксували в Кенії у 2019 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кенії посуха вбила понад 200 слонів, 500 антилоп та ще сотні інших тварин.

Також "Коментарі" писали, що в Індії випустили на волю голуба-шпигуна, який провів за ґратами вісім місяців.