Головна Новини Суспільство події Уряд розширив можливості поліцейських: що мають знати громадяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд розширив можливості поліцейських: що мають знати громадяни

Кабмін ухвалює розширення повноважень поліції на використання електрошокерів

18 липня 2024, 16:20 comments2082
Поділіться публікацією:

В уряді України підтримали законопроєкт Міністерства внутрішніх справ, який значно розширює можливості поліції застосовувати електрошокери. За словами заступника міністра внутрішніх справ Богдана Драпатого, нововведення дозволять поліцейським ефективніше реагувати на злочинність. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальних мережах. 

Уряд розширив можливості поліцейських: що мають знати громадяни

Уряд розширив можливості поліцейських

Законопроєкт, затверджений Кабміном, пропонує три нові сценарії, за яких поліція має право використовувати електрошокові пристрої: 

- під час затримання особи, яка підозрюється в учиненні кримінального правопорушення та чинить опір або намагається втекти

- під час затримання особи, яка чинить фізичну протидію поліцейському;

- під час затримання особи, яка намагається втекти з-під варти.. 

Важливим є те, що законопроєкт все ще забороняє використання шокерів у ділянках голови, шиї та статевих органів, але критики стверджують, що це недостатньо для запобігання зловживанням.

На сьогодні в законодавстві було лише дві підстави для застосування електрошокерів, і кожна з них передбачає безпосередню загрозу життю чи здоров'ю. 

"Розширення законодавчих підстав застосування електрошокерів поліцейськими зумовлено тим, що цей спеціальний пристрій під час використання у виключних випадках дозволяє суттєво зменшити ризик травмування правопорушника або настання летального наслідку, на відміну від використання вогнепальної зброї", — йдеться в повідомленні заступника міністра внутрішніх справ. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Верховна Рада підтримала у першому читані законопроєкт 11340, який передбачає угоду зі слідством у провадженні по корупційних злочинах. Таким чином корупціонери можуть домовитись зі слідством та "відкупитись" за корупцію заплативши суму, яка передбачена за певний вид злочину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини