Головна Новини Суспільство події Уряд продовжив адаптивний карантин: озвучена дата
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд продовжив адаптивний карантин: озвучена дата

Кабмін продовжує дію адаптивного карантину в Україні до кінця березня 2022 року

15 грудня 2021, 15:16
Поділіться публікацією:

Карантин нв Україні продовжується — він триватиме щонайменше до 31 березня наступного року. Про це стало відомо під час засідання Уряду 15 грудня.

Уряд продовжив адаптивний карантин: озвучена дата

Денис Шмигаль - фото з відкритих джерел

За словами глави Уряду Дениса Шмигаля, це необхідно, аби протидіяти пандемії і захистити здоров'я українців.

"Для того, аби максимально ефективно протидіяти пандемії і захистити здоров'я людей, уряд продовжує адаптивний карантин до 31 березня 2022 року", — повідомив Шмигаль під час засідання.

Нагадаємо, з 6 грудня в Україні були внесені зміни і почали діяти нові карантинні норми. Вони стосуються переважно невакцинованих українців. Відтепер у "жовтій" зоні для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, фітнес центрів та спортзалів, розважальних закладів, а також участі в масових заходах потрібно, як мінімум одне щеплення від коронавірусної інфекції, чинний негативний тест або сертифікат про одужання від коронарірусної інфекції.  
Уряд продовжив адаптивний карантин: озвучена дата - фото 2
Уряд продовжив адаптивний карантин: озвучена дата - фото 3
Також був зменшений термін дії документа про отримання 1 дози вакцини проти коронавірусу, “жовтого” COVID-сертифіката та довідки форми 063-О. Раніше вони були чинними 120 днів, а з 6 грудня їх термін дії становить рівно один місяць. У випадку, якщо людина не зробила другу дозу вакцини впродовж 30 днів, її документ також перестає бути чинним. 

Нагадаємо, станом на сьогодні у "червоній" зоні  знаходяться 8 областей.  Столиця та ще 14 регіонів перебувають у "жовтій" зоні. 15 грудня з "червоної" зони було виведено Вінницьку та Хмельницьку області. Загалом, адаптивний карантин діє в державі з травня 2020 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що невакцинованих українців не пускатимуть до Румунії без карантину




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини