Головна Новини Суспільство події Уряд обіцяє гроші гірникам: яку суму й коли перерахують
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд обіцяє гроші гірникам: яку суму й коли перерахують

У Міненергетики наголосили, що тримають ситуацію під контролем

16 серпня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

Уряд обіцяє гроші гірникам: яку суму й коли перерахують

Гірники отримають виплати по зарплаті, фото УНІАН

Українські гірники не отримують заробітну плату вже майже п’ять місяців. За словами очільника профспілки гірників Михайла Волинця, люди готові пікетувати Офіс президента. Втім, в уряді наголосили, що 16 серпня спрямують 653 мільйони гривень для виплати заборгованості. Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів.

Підприємства галузі мають отримати від Міністерства фінансів 653 мільйони гривень, аби вони змогли розрахуватися з боргами.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, у Міністерстві добре знають про проблеми шахтарів та підтримують зв’язок з профспілками, директорами шахт та представниками місцевого самоврядування.

Галущенко також зазначив, що відповідальним особам раніше було повідомлено про дату, коли будуть виплати заборгованості по заробітній платі гірникам у період з квітня до червня 2021 року. Міністерство тримає питання фінансування роботи гірників на контролі, наголосив міністр енергетики.

Відомо, що державні шахти та вугільні регіони будуть трансформувати, можливо із залученням іноземних інвестицій.

"Усі розуміють, що питання вугільної промисловості треба вирішувати стратегічно. Люди мають бути спокійними за своє майбутнє. Разом із міжнародними партнерами ми працюємо над планом трансформації і державних шахт і вугільних регіонів у цілому”, — наголосив Герман Галущенко.

Як повідомляв портал "Коментарі", гірники, яким заборгували зарплати, збираються їхати на Київ й перекривати міжнародні дороги. Гірники державного підприємства "Львіввугілля" поставили ультиматум владі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини