Головна Новини Суспільство події Уряд буде розробляти державну програму для відбудови населених пунктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд буде розробляти державну програму для відбудови населених пунктів

В Україні створюють програму розвитку та відбудови міст

10 березня 2022, 16:48
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів отримав завдання розробити план відбудови українських міст та сіл після завершення війни. Про це повідомляють в прес-службі Офісу президента України.

Уряд буде розробляти державну програму для відбудови населених пунктів

Зруйновані міста внаслідок обстрілів окупантів, фото Фейсбук

10 березня Володимир Зеленський повідомив, що поставив завдання перед Кабінетом міністрів щодо розроблення спеціальної державної програми відбудови України. Всі українські населені пункти, які були пошкоджені в результаті обстрілів російських окупантів. Все буде відбудовано після війни. Для кожного міста, яке було обстріляне, уряд розробить спеціальну державну програму його відбудови.

Займатимуться відбудовою кращі фахівці та кращі компанії. Всі будівлі в Чернігові, Сумах, Охтирці, Житомирі, Ізюмі, Маріуполі та інших містах буде відновлено за кращими проектами.

"Найкращі архітектори. Найкращі компанії. Найкращі проекти – для кожного міста! Я хочу сказати про це на прикладі Харкова. Нашого Харкова, який зараз переживає найстрашніші страждання. Найстрашніші з часів Другої світової війни… Площа Свободи буде такою, що там буватимуть усі – ми, європейці! Полтавський шлях, Білгородське Шосе, вулиця Мироносицька. Обласна дитяча лікарня, Харківський онкоцентр, університет Каразіна, Палац праці, бібліотека Короленка... Ми все відбудуємо! Я особисто вам обіцяю", – наголосив президент.

Як повідомляв портал, Естонія тимчасово припиняє видачу туристичних віз громадянам Росії. З відповідною заявою виступила Міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR. За її словами, Естонія зупиняє видачу віз громадянам Росії, за винятком віз для відвідування родичів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини