Головна Новини Суспільство події Урок для українських депутатів: у Литві покарали чиновника за кнопкодавство
commentss НОВИНИ Всі новини

Урок для українських депутатів: у Литві покарали чиновника за кнопкодавство

У Литві покарали депутата Пятраса Гражуліса за кнопкодавство. Чиновник проголосував у литовському парламенті за свого колегу по партії.

19 грудня 2023, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сейм Литви покарав литовського депутата Пятраса Гражуліса за порушення голосування, коли чиновник проголосував за іншого депутат. Гражуліса позбавили депутатського мандату та заборонили брати участь у виборах на 10 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на литовське видання LRT.

Урок для українських депутатів: у Литві покарали чиновника за кнопкодавство

У Литві покарали депутата Пятраса Гражуліса за кнопкодавство. Фото з відкритих джерел

На початку тижня литовські депутати проголосували за позбавлення депутатських повноважень через кнопкодавство Пятраса Гражуліса. Загалом у голосуванні проти Гражуліса взяло участь 105 депутатів, 86 з яких проголосували за позбавлення повноважень литовського чиновника. Ще 8 депутатів проголосували проти, а четверо утрималось.

LRT зазначає, що Пятраса Гражуліса спіймали під час процедури голосування, коли народний депутат проголосував за іншого чиновника – свого колегу з соціал-демократичної партії Лінаса Йонаускаса. Такі дії Конституційний суд Литви нещодавно визнав грубим порушенням конституції країни та присяги.

За кнопкодавство Пятрас Гражуліс позбавили депутатського мандату. Крім того, він не зможе брати участь у національних та президентських виборах впродовж наступних 10 років. Попри це, литовський чиновник зможе балотуватись до Європарламенту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що литовський політик Лінас Лінкявічюс припускає, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан має від когось завдання розвалити Європейський Союз своїми діями проти України.

Також "Коментарі" писали про лідера Литви Гітанаса Науседу, який розкритикував країну, що своїми діями шкодить Європейському Союзу та Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини