Головна Новини Суспільство події УПЦ закликала віруючих вакцинуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

УПЦ закликала віруючих вакцинуватися

Позиція церкви щодо вакцинації є позитивною

27 квітня 2021, 05:17
Поділіться публікацією:

За словами керівництва УПЦ — це єдиний спосіб не захворіти Православна церква України звернулася до парафіян із закликом приєднатися до процесу вакцинацію.

УПЦ закликала віруючих вакцинуватися

Предстоятель ПЦУ Єпіфаній (фото з відкритих джерел)

Священнослужителі впевнені — за допомогою вакцини можна подолати епідемію коронавірусу. Про це в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV сказав митрополит Київський і всієї України, настоятель ПЦУ Єпіфаній.

"Позиція церкви щодо вакцинації є позитивною. Ми висловлювали нашу позицію на Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій. Ми заявили, що вакцинація не має якогось релігійного підтексту, не повинно бути якихось речей, які зупиняли її. І церква закликає всіх долучатися до цього процесу, так як саме за допомогою вакцинації ми зможемо поступово подолати цю хворобу", — йдеться в повідомленні.

За його словами, у вакцині немає нічого неугодного Богу.

Нагадаємо, керівник Центру респіраторної медицини клініки "Феофанія" Світлана Гук заявила, що не варто вводити другу дозу вакцини від коронавірусу, яка має відмінний від першої тип виробництва. Як розповіла Гук, в Україні доводиться враховувати ситуацію з вакцинами. За її словами, можливість вакцинації іншим виробником допустима. Однак лікар каже про важливість методики виробництва вакцини. Тобто це може бути РНК-вакцина, векторна або інактивована вакцина. "На мій погляд, змішувати типи виробництва — не виробники, а саме типи виробництва — не те щоб не можна ... Ніхто не може спрогнозувати, що ми отримаємо те, заради чого ми це робили", — повідомила експерт.

Лікар пояснила, що друга доза вакцини називається бустерною. З її допомогою активується т-клітинний імунітет, який більше бере участь в тривалого захисту від будь-якої вірусної інфекції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини