Головна Новини Суспільство події Улюблена країна українських туристів посилила правила в'їзду для щеплених від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Улюблена країна українських туристів посилила правила в'їзду для щеплених від коронавірусу

З 14 вересня іноземні туристи зможуть в'їхати в Чорногорію без обов'язкової здачі ПЛР-тесту тільки при проходженні повного курсу щеплень

13 вересня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

Враховуючи очікувану зміну епідеміологічної картини в Чорногорії, були розглянуті різні сценарії, пов'язані із заходами — від блокування окремих міст до запровадження комендантської години по всій країні. Інформацію про посилення правил розмістили на сайті уряду країни.

Улюблена країна українських туристів посилила правила в'їзду для щеплених від коронавірусу

Чорногорія посилила правила, фото з відкритих джерел

Враховуючи, що понад 45% дорослих отримали лише першу дозу вакцини, у європейській країні вирішили посилити деякі заходи з безпеки. Відповідно, уряд Чорногорії прийняв нові заходи у боротьбі з коронавірусом, які набувають чинності 11 вересня і діятимуть до 24 вересня.

Зокрема, статус часткової вакцинації більше не визнаватиметься у Національному цифровому сертифікаті COVID. У цьому сенсі Національний цифровий сертифікат COVID буде дійсним лише в тому випадку, якщо особа відповідає одній із встановлених умов:

- минуло 14 днів після другої дози дводозової вакцини, або що минуло 14 днів після імунізації однодозовою вакциною;

- особа має негативний тест на ПЛР на COVID-19, зроблений за 72 години або позитивний тест на ПЛР;

- особа має негативний швидкий тест на антиген, зроблений не раніше, ніж за 48 годин.

На весіллях та інших приватних урочистих заходах, а також на спортивних заходах, що проводяться у приміщенні, може бути присутнім до 100 осіб за умови, що вони відповідають одній із встановлених умов Національного цифрового сертифіката COVID. Кількість присутніх на таких заходах на терасах та у садах закладів громадського харчування не обмежена, але всі гості, а також працівники повинні відповідати одній із встановлених умов.

Також в уряді нагадали, що виконувати живу музику в інтер’єрі закладів громадського харчування заборонено. Усі організатори всіх цих заходів зобов’язані призначити особу, яка здійснюватиме контроль та нестиме відповідальність за дотримання цих заходів.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що в Україні вводять нові правила в'їзду для паломників: що потрібно знати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини