Головна Новини Суспільство події "Укрзалізниця" підвищує ціни на квитки: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укрзалізниця" підвищує ціни на квитки: подробиці

Це перше підвищення цін з 2018 року

22 січня 2021, 11:26
Поділіться публікацією:

З березня 2021 року "Укрзалізниця" буде підвищувати ціни на залізничні квитки. При цьому, подорожчання буде відбуватися поступово і триватиме до грудня. Про це повідомили на офіційному Telegram-каналі державної компанії.

"Укрзалізниця" підвищує ціни на квитки: подробиці

Потяг УЗ. Фото: Уніан

В УЗ відзначили, що тарифи на квитки не підвищувалися з 2018 року, проте тепер питання індексації підняли на державний рівень через інфляцію та зростання курсу валют.

Наприклад, ціна на квиток в плацкарті на поїзд "Київ-Львів" виросте зі 190 гривень до 232, подорожчання буде поступовим, з березня по грудень 2021 року.

Підвищення відбуватиметься щомісяця на 2%.

У компанії відзначили, що крім підвищення тарифів вони очікують розробку програм лояльності та поліпшення якості послуг, що вони ставлять на перше місце.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклій, пасажирські перевезення є збитковими через відсутність індексації цін, тому коштів на відновлення вагонів немає.

При цьому, система лояльності в УЗ залишиться. Ви зможете придбати квиток за набагато нижчою ціною, якщо зробите це завчасно.

Міністр зазначив, що УЗ потребує масштабної реформи та шлях вирішення цієї проблеми він вбачає у передачі компанії в концесію, тобто передачі її для експлуатації в руки приватних інвесторів.

Глава правління "Укрзалізниці" Володимир Жмак також заявив, що для розвитку інфраструктури необхідна концесія, яка приверне міжнародних інвесторів.

Він зазначив, що на вокзалі для пасажирів потрібні хороші шляху, якісний зал очікування та офіси для продажу квитків, а все інше простір переобладнати в торговий центр за європейським зразком, коли більш ніж половина відвідувачів вокзалу не є пасажирами.

Раніше ми повідомляли про те, як змінилися ціни на житло в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/UkrzalInfo/406
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини