Головна Новини Суспільство події Укренерго прогнозує осінь без блекаутів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Укренерго прогнозує осінь без блекаутів: подробиці

Вересень та жовтень можуть пройти без відключень електроенергії – Володимир Кудрицький

26 липня 2024, 17:11
Поділіться публікацією:

Цьогорічна осінь в Україні обіцяє бути набагато “світлішою”, ніж тяжкі літні місяці, які супроводжувались численними відключеннями електроенергії. Володимир Кудрицький, голова правління НЕК "Укренерго", дав оптимістичний прогноз щодо стабільності електропостачання в Україні на вересень та жовтень цього року.

Укренерго прогнозує осінь без блекаутів: подробиці

Укренерго прогнозує осінь без блекаутів

Під час брифінгу в Медіацентрі Україна Кудрицький заявив, що, за винятком потенційних непередбачених обстрілів та кліматичних аномалій, можливості для підтримки безперебійного енергопостачання значно покращились.

"Якщо винести за дужки саме обстріли і кліматичні погодні аномалії, які ми спостерігали буквально нещодавно, то дійсно виглядає так, що ситуація буде поліпшуватися, тому що нові генеруючі потужності будуть виходити з ремонту планово. У вересні, в жовтні в нас є досить хороші шанси або пройти цей період з мінімальними відключеннями, або зовсім без відключень. Тому дійсно, ці осінні місяці очікується, що будуть набагато легшими, ніж, наприклад, липень, який вже закінчується, і був поки що найтяжчим місяцем літа", – зазначив Володимир Кудрицький.

Читайте також на порталі “Коментарі” -  Депутат Верховної Ради Ярослав Железняк заявив, що аварія на Південноукраїнській АЕС, яку заперечує Енергоатом, спричинила масштабні відключення електроенергії в кількох областях, зокрема й у Києві. Він зазначив, що міністр енергетики Герман Галущенко брехав про відсутність пожежі на трансформаторах АЕС. Як доказ, Железняк надав відповідь Укренерго на свій запит, де вказано, що до інциденту працював один блок, а після пожежі всі блоки були вимкнені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини