Головна Новини Суспільство події Україну знову накриє пилом з Африки: метеоролог назвав дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну знову накриє пилом з Африки: метеоролог назвав дату

Африканський пил із пустелі Сахара досягне території Європи

4 квітня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

На цих вихідних,, 6 та 7 квітня, Європа знову відчує на собі вплив природного явища, що приходить з далекої Африки. Метеоролог з BFMTV, Гійом Сеше, попереджає про новий наплив теплого повітря з півночі Африки, яке принесе з собою не лише підвищення температури, але й дрібний пісок із Сахари. Це явище, вже не вперше, вплине на погодні умови в Україні, зокрема в північно-західних областях.

Україну знову накриє пилом з Африки: метеоролог назвав дату

Україну знову накриє пилом із Сахари

Гійом Сеше демонструє карту, на якій чітко видно, що 7 квітня пил з Африки охопить не тільки Україну, але й значну частину Західної Європи, включаючи Чехію, Польщу та частини Словаччини. Подібні метеорологічні явища не рідкість для нашого континенту, однак їх інтенсивність та вплив завжди варіюються.

Україну знову накриє пилом з Африки: метеоролог назвав дату  - фото 2

“Залежно від погодних умов, пісок у небі та відкладення на автомобілях можуть бути більш-менш помітними. Велика кількість пилу може "послабити сонячні промені та сприяти утворенню щільної завіси хмар, що, ймовірно, сповільнить підвищення температури", = каже метеоролог.

Вплив цього явища може бути різним, залежно від погодних умов. Від мінімальних відкладень на поверхнях до значного затемнення неба – все можливо. 

Нагадаємо, що на почтаку квітня Україна стала свідком дивовижного природного явища: пил з далекої пустелі Сахара досяг нашої країни. Це сталося через тепле повітря, яке прийшло до нас з західної частини Середземномор'я і принесло з собою не тільки аномально високі температури, але й пустельний пил. Цей пил, як показали супутникові знімки, зробив небо над Україною тьмяним. Про це повідомили в Гідрометцентрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини