Головна Новини Суспільство події Українського бізнесмена Інтерпол оголосив у міжнародний розшук: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Українського бізнесмена Інтерпол оголосив у міжнародний розшук: що про це відомо

Його звинувачують у розтраті 113 мільйонів доларів

15 липня 2021, 20:06
Поділіться публікацією:

Українського бізнесмена Костянтина Жеваго за запитом Державного бюро розслідувань (ДБР) Інтерпол оголосив у міжнародний розшук. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на повідомлення пресслужби ДБР.

Українського бізнесмена Інтерпол оголосив у міжнародний розшук: що про це відомо

Костянтин Жеваго (фото з відкритих джерел)

"За запитом Державного бюро розслідувань Інтерпол оголосив народного депутата у міжнародний розшук", — йдеться в офіційній заяві.

У відомстві повідомляють, що 27 вересня 2019 року колишньому депутатові повідомили про підозру. У ДБР заявили, що він як колишній власник банку "Фінанси та Кредит" організував незаконну схему з розтрати 113 мільйонів доларів банку.

"Офшорна компанія, яка була йому підконтрольна, отримала кредити в іноземних банках, а його установа стала поручителем. Коли офшорна компанія не виконала своїх договірних зобов'язань, іноземні банки стягнули заставне майно поручителя, зокрема списали 113 мільйонів доларів із кореспондентських рахунків банку в Україні. Тоді цей банк визнали неплатоспроможним", — заявляють у правоохоронному відомстві.

У чому підозрюють Жеваго?

У 2018 році в Фонді гарантування вкладів заявили, що перед банкрутством фінансової установи Костянтина Жеваго з його рахунків незаконно вивели близько 5 мільярдів гривень.

Тому ГБР у 2019 році оголосило бізнесмена в розшук у справі про незаконну розтрату 2,5 мільярда гривень. Жеваго також підозрюють у декларуванні недостовірних відомостей.

Наприкінці 2019 року Національний банк України (НБУ) почав примусово стягувати з бізнесмена 1,5 мільярда гривень в рахунок погашення заборгованості за кредитами рефінансування.

У 2020 році суд дозволив взяти його під арешт. Це сталося після того, як бізнесмен програв у Верховному суді НБУ. Суд тоді залишив без змін рішення попередньої інстанції про стягнення коштів з ексвласників банку "Фінанси та Кредит".

Бізнесмен всі звинувачення спростував і заявив, що тодішні менеджери банку проводили усі ці махінації без його відома. Тому на допити до правоохоронців він не приходив, а нині бізнесмен перебуває за кордоном.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що суд дозволив заарештувати Жеваго.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини