Головна Новини Суспільство події Український нардеп Дмитрук під міжнародним розшуком: Інтерпол видає Червоне оповіщення
commentss НОВИНИ Всі новини

Український нардеп Дмитрук під міжнародним розшуком: Інтерпол видає Червоне оповіщення

Офіс генпрокурора звернувся до низки країн із запитом про затримання і тимчасовий арешт нардепа Дмитрука

9 вересня 2024, 20:04
Поділіться публікацією:

Офіс Генерального прокурора України підтвердив, що народний депутат, підозрюваний у серйозних злочинах проти державних органів, оголошений у міжнародний розшук. Відповідно до міжнародних правових процедур, на ім’я депутата Дмитрука випущено Червоне оповіщення Інтерполу. 

Український нардеп Дмитрук під міжнародним розшуком: Інтерпол видає Червоне оповіщення

Україна звернулася до Інтерполу щодо «червоної картки» на нардепа Дмитрука

За даними Генпрокуратури, Дмитрук підозрюється у нападах на військовослужбовця та правоохоронця, що мали місце в останні місяці. Печерський районний суд міста Києва вже обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі ведеться процедура його розшуку, у тому числі міжнародного, після чого в Офіс Генпрокурора внесено клопотання до Генерального секретаріату Інтерполу про публікацію Червоного оповіщення.

“За погодженням з Офісом Генпрокурора до обліків Генерального секретаріату Інтерполу  внесено клопотання про публікацію Червоного оповіщення щодо зазначеного народного депутата України”, — йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що народного депутата Артема Дмитрука не змогли затримати до його втечі за кордон, оскільки не було законних підстав. Для затримання потрібна була підозра, яку може оголосити лише генпрокурор. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла радниця зі стратегічних комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян.

Читайте також на порталі "Коментарі" – втеча нардепа Дмитрука з України: у Раді зробили заяву. Парламент не відправляв народного депутата України Артема Дмитрука в закордонне відрядження. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу Верховної Ради України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини