Головна Новини Суспільство події Український літак не може вилетіти з Афганістану: які причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Український літак не може вилетіти з Афганістану: які причини

Наразі ситуація в аеропорту Кабула критична

17 серпня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Літак, що мав евакуювати з Кабулу українців та охочих покинути столицю Афганістану громадян інших країн, не може вилетіти з аеропорту. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на міністра закордонних справ.

Український літак не може вилетіти з Афганістану: які причини

Український борт не може вилетіти з Кабулу, фото з Facebook

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, все залежить від того як швидко стабілізується ситуація в тій країні. Кулеба наголосив, що "теоретично в якийсь момент" літаку дозволять вилетіти, але чи зможуть прибувати іноземні літаки до Кабулу для евакуації людей невідомо.

Наразі ситуація в аеропорту Кабула критична. Втім, Україна не відмовляється за нагоди допомогти іноземцям, якщо будуть вільні місця в літаку. Адже перший рейс вже вивіз з Афганістану чимало іноземців й лише вісім українців.

Українці, що застрягли в Афганістані й хочуть покинути країну, можуть звернутися до посольств України в Таджикистані, Пакистані й повідомити де вони знаходяться.

За словами речника Міністерства закордонних справ Олега Ніколенка, дипломати встановлюють скільки громадян ще залишаються в Афганістані  й вирішують питання їх евакуації. Наразі розглядаються можливості залучення до евакуації іноземних літаків.

Крім того, в Міністерстві наголошують, що тримають ситуацію під контролем.

Як повідомляв портал "Коментарі", декілька громадян Афганістану хочуть отримати статус біженця в Україні, вони написали заяви про отримання такого статусу. Раніше ми писали, що посольство України в Таджикистані встановило прямий зв'язок з 74 громадянами України та членами їх сімей, які висловили бажання повернутися на Батьківщину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини