Головна Новини Суспільство події Українським пенсіонерам можуть урізати пенсії: кого це стосується
commentss НОВИНИ Всі новини

Українським пенсіонерам можуть урізати пенсії: кого це стосується

Названо причини виникнення переплати пенсій та чи потрібно їх повертати

2 вересня 2022, 09:38 comments63012
Поділіться публікацією:

В Україні частині пенсіонерів можуть скоротити розмір виплат. Йдеться про тих українців, які отримують пенсії, працевлаштувалися і не повідомили про це протягом 10 днів у Пенсійному фонді. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляє сайт "На пенсії".

Українським пенсіонерам можуть урізати пенсії: кого це стосується

Пенсіонери. Фото: з відкритих джерел

Може виникнути так звана переплата пенсії, тобто виплата більшого розміру, ніж передбачено, адже працевлаштування пенсіонера впливає на його право на отримання всіляких доплат, надбавок та підвищення.

Йдеться, зокрема, про втрату права на доплати зі збільшенням прожиткового мінімуму для громадян, які втратили працездатність, при отриманні надбавок за утримання дитини до 18 років, при отриманні пенсії за вислугу років.

Також причиною переплати пенсії можуть бути зайняття підприємницькою діяльністю. У разі переплати надлишок коштів стягуватимуться з пенсіонера на підставі рішень територіальних органів Пенсійного фонду або в судовому порядку. Це передбачено ч. 1 ст. 50 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Повідомити про працевлаштування та уникнути відрахувань можна, зокрема, онлайн через вебпортал електронних послуг ПФУ. Для цього:

Увійдіть на вебпортал за допомогою кваліфікованого електронного підпису або ID-банкінгу.

У лівому бічному меню виберіть пункт "Пенсіонерам" – "Заява на перерахунок пенсії".

Заповніть поля заяви та підвантажте скан-копії необхідних документів.

Натисніть кнопку "Оформити заяву".

Підпишіть заяву КЕП та надішліть її до ПФУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США назвали головні причини, чому Росії не вдасться провести анонсовані раніше псевдореферендуми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Человек

4 вересня 2022, 13:34

Когда укроаправители говорят с таким пафосом о повышении пенсии а по факту хер да хер и медный пряник . Желаю каждому укропоцу в правительстве начиная с петрухи жить на пенсию и сосать мову виру армию. гореть в аду этому жидомосонскому сборищу.

небайдужий

4 вересня 2022, 11:58

Народ чого скиглите? Ви ж самі обирали цих недотеп понад 30 років нєзалєжності. Скиглили і знову ж таких же обирали - обіцянка цяцянка а дурню радість! Поки не зміните свій менталітет, а це надія на хорошого князька - це в української нації історичне надбання, доти так і буде. Як хватило розуму в 2019 році до влади привести колектив 95 кварталу та їх сподвижників? Це тільки українці могли повіриту концертній клоунаді на стадіоні у 2019, зовсім бездарним, не знаю як назвати таке! Як говорив 1 правитель кожна нація заслуговує на свого правителя, тоб то маємо те що маємо. Не виніть когось, почніть з себе.

Кобальт

4 вересня 2022, 09:55

В Европе, в которую все так стремятся, пенсионеры на пенсии отдыхают, путешествуют и радуются жизни. У нас же, если пенсионер доживает до пенсии, он рад тому что есть возможность работать на пенсии и получать хоть немножко больше, чтоб влачить свое жалкое существование. Украйина - цэ Европа?...

Людмила

3 вересня 2022, 22:20

Слов нет! Пенсионеры, наверное, от нечего делать ищут любую возможность подработать? Зажравшиеся уроды у власти, не понимают, что в нашей стране на наши нищенские пенсии выжить нереально?! Цены на все просто зашкаливают! Вот пенсионеры и ищут любую возможность подработать! И если человек уже заработал пенсию, размер которой положен ему по закону, кто и какое имеет право ее урезать?! На каком основании? Даже во время войны ничего в головах у властьимущих не меняется !

небайдужий

3 вересня 2022, 15:49

а все це тому що за роки нєзалєжності народ обирав недоумків. Вони правили і робили під себе, бо хворі. Вінцем стало прихід до влади команди клоунів з 95 трупи. Це вже наскільки треба бути тупим щоб повірити у 2019 році на стадіоні в гру головного клоуна.

пенсіонер

3 вересня 2022, 15:40

людина на пенсії тому і робить що державне пенсійне законодавство зробило її бідною не жити а виживати. Державна пенсійна програма , для більшості, створила жалюгідні умови існування і держава пишається своєю пенсійною реформою. Мінімалку підняли на 93 грн, а максималку на 930. Це щоб з голоду не опухли з максимальною нещасні!!!!!!

Сергей

3 вересня 2022, 11:53

Лучше б вы депутатам подрезали зарплаты

Надія

3 вересня 2022, 06:57

Мою заберіть 2100 .Кому там мало,депутатам,суддям,прокурорам.Ви що зробили для покращення життя народу ?Коли ви вже понажираєтесь?

влад

3 вересня 2022, 06:16

а что вы выблядки сделали.что б народ получал адекватную пенсию???

АбабаГалаМага

2 вересня 2022, 20:34

Когда же вы, уроды, уже НАЖРЕТЕСЬ!? Понабирали дармоедов... идите, скоты, на заводы, и живите, суки, на пенсию... Во истину говорят: ВСІ ПОЛІТИКИ ПОВИННІ ЗДОХНУТИ!

Flyer

2 вересня 2022, 10:24

в управліннях пенсійного фонду (ПФ) понабирали блатняків на неадекватні жирні зарплати які їм платять з пенсійних внесків,... жізнь удалась … сидять там десятиліттями, вся їх робота – побільше обкрадати пенсіонерів та отримують за це премії, заохочення, на оздоровлення ... і ніякого за ними контролю ... пенсіонери з ними масово судяться щодо обкрадань їх пенсії, які вони «помилково» нараховують не на користь пенсіонерів … у Львові лише одною судовою справою призначили займатись 20 чиновників ПФ, … брешуть і гроші витрачають на виконавчий збір - 26000 грн., на судові збори, додумались касаційну скаргу подати через 3 місяці після судового рішення … чиновники ПФ собі призначають зарплатки з пенсійних внесків без всяких обмежень в 30-50 раз більші за пенсії пенсіонерів - злиднів 2000 -2600 грн. … чи не забагато їх там наплодили паразитувати на пенсійних внесках ? https://ibb.co/By2BN5Q https://ibb.co/x3xLm5V Пенсійний фонд регулярно робить помилки при нарахуванні та перерахунках пенсій, причому не на користь пенсіонерів https://zn.ua/ukr/WORLD/pensijnij-fond-rehuljarno-robit-pomilki-pri-narakhuvanni-ta-pererakhunkakh-pensij-prichomu-ne-na-korist-pensioneriv-jurist.html


Новини