Головна Новини Суспільство події Українські заробітчани відмовляються від Польщі, тепер в пріоритеті нова країна
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські заробітчани відмовляються від Польщі, тепер в пріоритеті нова країна

Німеччина на першому місці в Європі по оплаті праці

4 жовтня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Українські заробітчани тепер надовго не затримуються в Польщі. Відправившись в сусідню країну наші співвітчизники намагаються якомога швидше будь-яким шляхом потрапити до Німеччини, де і працевлаштуватися. Вся справа в оплаті праці, тому як в Україні працівники можуть отримати в середньому близько 14 тисяч гривень на місяць. У Польщі заробітна плата сягає близько 41 тисячі гривень на місяць. Ну, а в Німеччині цей показник набагато більше. Український працівник в місяць може отримати більше 130 тисяч гривень. Такі суми приваблюють наших співвітчизників. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в аналітичному матеріалі "Обозревателя".

Українські заробітчани відмовляються від Польщі, тепер в пріоритеті нова країна

Зарплата Фото з відкритих джерел

Журналісти відзначають, при цьому працевлаштуватися в Німеччині досить складно. Працю українців в Німеччині не завжди оцінюють середньою зарплатою і досить часто пропонують мінімальну оплату праці.

Якщо ж говорити про ті країни, де праця наших співвітчизників оцінюється дуже високо, то це, звичайно ж, Німеччина. Там можна на місяць отримати більше 130 тисяч гривень. На другому місці Великобританія. Там можна отримати 94 тисячі гривень. На третьому місці йде Чехія. Там можна отримати більше 50 тисяч гривень на місяць. І на четвертому місці розташувалася Польща. Там можна на місяць отримати більше 40 тисяч гривень.

Офіційно влаштуватися на роботу в Німеччині практично неможливо. Практично 90% наших співвітчизників працює неофіційно і отримує на руки "чорну зарплату". За найсвіжішими даними за кордоном працевлаштовано близько 5 млн українців. При цьому відтік робочої сили з України триває. Люди продовжують виїжджати на роботу до сусідніх країн, адже там їх приваблює оплата праці, яка в десятки разів більше ніж в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, в яких регіонах України найвища зарплата.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 жовтня 2021, 11:57

В першу чергу приваблює перспектива. В самій Україні, в українців, корумповані "патріоти" відібрали майбутнє. З країни не їдуть тільки корумповані чиновники: куми, друзі з Рошен-95, регіонали, ..., подібні "патріотично" одягнуті - в них і тут непогана перспектива. Але і серед них міжкланова, біля-коритна боротьба загострюється.


Новини