Головна Новини Суспільство події Українські вина SHABO отримали 10 золотих нагород на конкурсі Berliner Wine Trophy 2023
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські вина SHABO отримали 10 золотих нагород на конкурсі Berliner Wine Trophy 2023

SHABO змагалась з понад 8 тисячами зразків вин з усього світу і здобула 25 відзнак серед яких 10 золотих медалей.

31 березня 2023, 19:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Продукція України від SHABO боролась з 8 тисячами зразків міжнародних виноробень на одному з наймасштабніших конкурсів світу Berliner Wine Trophy 2023 та потрапила у список кращих вин. Український виробник отримав 25 відзнак серед яких 10 золотих медалей.

Українські вина SHABO отримали 10 золотих нагород на конкурсі Berliner Wine Trophy 2023

Вина SHABO отримали золоті медалі на Berliner Wine Trophy 2023. Фото: Sergiy Kadulin, 2020

Berliner Wine Trophy – один з найвідоміших та найпрестижніших винних конкурсів світу, що відбувається завдяки Міжнародній організації винограду та вина (OIV) й Міжнародного союзу енологів (UIOE). Журі конкурсу складається з найкращих світових експертів: винороби, сомельє, винні критики, трейдери, журналісти та інші. Конкурс проходить у два етапи: восени та на весні.

На весняному етапі Berliner Wine Trophy було представлено 8 тис. зразків вин з усього світу, які досліджували впродовж 10 днів експерти. У перелік переможців потрапили українські вина SHABO.

Серед золотих призерів від України:

  • Каберне-Мерло Shabo Grande Reserve 2020
  • Каберне Фран-Мерло-Сапераві Shabo Grande Reserve 2019
  • природно-напівсолодке Мускат Оттонель Shabo Limited Edition 2020
  • Ркацителі за кахетинською технологією Shabo Limited Edition 2021
  • Мускат Оттонель марочне десертне Shabo Limited Edition 2016
  • Трамінер марочне десертне Shabo Limited Edition 2016
  • Каберне марочне десертне Shabo Limited Edition 2016
  • Каберне Shabo Reserve 2021

Українські вина SHABO отримали 10 золотих нагород на конкурсі Berliner Wine Trophy 2023 - фото 2

ФОТО: wine-trophy.com/press-room/, © Sergiy Kadulin, 2020

Також золото отримали Шардоне та Каберне 2015 року врожаю з ексклюзивної фамільної колекції родини Іукурідзе. Exclusive Release — винятково преміальні колекційні вина, які ніколи не продавались. Але розкриття подробиць щодо цієї капсули та відкриття продажу вин компанія планує вже цього року.

"Вітаємо Україну з черговою відзнакою її можливостей. Заявляти про виноробну Україну — цю стратегію ми обрали майже 20 років тому. І успішно продовжуємо її реалізовувати. Для SHABO серед найважливіших точок опори у всі часи — робити те, що найкраще вміємо — створювати унікальний продукт української землі. І кожна перемога, визнання на міжнародній арені цього продукту — не просто фіксація спроможності нашого бізнесу, а й країни загалом. Завжди відносив це до головних успіхів, що ставили за мету. Переконаний, що сильна Україна — є гарантом її майбутнього. І бізнес, як і його досягнення — були й будуть залишатись невіддільною точкою опори в цій справі", — підкреслює співзасновник компанії SHABO Гіоргі Іукурідзе.

Вперше  Україну на авторитетному Berliner Wine Trophy оцінили у 2021 році. Тоді SHABO привезла одразу 5 золотих медалей. Вже наступного разу, у 2022 році вина бренду отримати 17 нагород, з них — 9 золотих. У 2023 кількість відзнак з цього конкурсу сягнула 25, з них — 10 золотих. Загалом до скарбниці досягнень українського виноробства SHABO принесла близько 500 нагород міжнародного рівня (Decanter Wine Awards, Великобританія; Mundus Vini, Німеччина; New York IWC, США; International Wine Challenge, Великобританія та інші).

Придбати не лише вина-переможців Berliner Wine Trophy 2023, а відзначених іншими світовими конкурсами можна у фірмовому shaboshop. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини