Головна Новини Суспільство події Українські перевізники приготували відповідь польським фермерам: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські перевізники приготували відповідь польським фермерам: деталі

Перевізники з України у відповідь на протести польських фермерів заблокують рух для поляків через український кордон.

14 лютого 2024, 16:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З 15 лютого українські перевізники будуть блокувати кордони для поляків через дії польських фермерів, заявив керівник громадської організації "Перевізники західного регіону" Віталій Коценко.

Українські перевізники приготували відповідь польським фермерам: деталі

Польські фермери блокують українських перевізників. Фото з відкритих джерел

Акція почне діяти з 9 ранку 15 лютого на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ". Як пояснив Віталій Коценко учасники українського протесту фіксуватимуть усі спроби з боку польських водіїв об’їхати блокаду. Крім того, за словами, Коценка польські фермери обмежили рух та пускають лише представників Польщі для в’їзду в Україну.

"Вони в годину пропускають одне авто, і то не українського, а польського водія", — сказав Віталій Коценко.

Організатор української відповіді на польські протести фермерів заявив, що тривалість блокування залежатиме від дій фермерів з Польщі, які не обмежують рух для українських перевізників. За словами Коценка українці на пропускному пункті не будуть блокувати рух рейсових автобусів, що перевозять пасажирів.

Нагадаємо, що польські фермери з 9 лютого почали блокувати український кордон з трьома вимогами: заборона сільськогосподарської продукції з України, підтримка тваринництва та проти впровадження Green Deal. Очікується, що блокування кордонів триватиме щонайменше до 10 березня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі закликали пом'якшити заяви України щодо протестів польських фермерів. Крім того, представник польського Сейму звинуватив Садового у використанні "бандерівської мови".

Також "Коментарі" писали, що поляки скаржаться на новий законопроєкт про мобілізацію в Україні, який може розорити польських підприємців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини