Головна Новини Суспільство події Українські інженери у вільний час збирають дрони, які несуть смерть окупантам
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські інженери у вільний час збирають дрони, які несуть смерть окупантам

Команда Юрія Голика продовжує допомогати ЗСУ звільняти Україну від окупантів за допомогою дронів

20 вересня 2023, 15:47
Поділіться публікацією:

Українські інженери з команди підприємця і волонтера Юрія Голика, створюють прототипи дронів для потреб військових навіть у позаробочий час. Як інформує портал "Коментарі", про це він написав у себе в Facebook.

Українські інженери у вільний час збирають дрони, які несуть смерть окупантам

Дрони. Фото: з відкритих джерел

За словами підприємця, один з майстрів мав вільний вечір і замість відпочинку все одно зайнявся збиранням ударного дрону. 

“Страшно подумати, що можуть зібрати наші інженери, якщо їх відправити у відпустку десь на місяць”, – написав Юрій Голик.

Дальність польоту БПЛА, зібраного за вечір, близько 5 км, а з додатковою антеною він може пролетіти більше 10 км. Маса бойової частини – 1-1,5 кг. Собівартість такого дрону разом з батареєю біля 20 тисяч гривень. За умови виходу на серійне виробництво ціна буде менше. 

Інший інженер з команди Голика за тиждень зібрав прототип літака-камікадзе. Безпілотник може ігнорувати роботу ворожих засобів радіоелектронної боротьби. З навантаженням 3 кг він здатен пролетіти близько 40 км. Поки цю розробку команда підприємця не демонструє.

Нагадаємо, раніше команда Юрій Голика запустила в серійне виробництво тихий і легкий безпілотний літак SpyGun, призначений для глибинної розвідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини