Головна Новини Суспільство події Українські діячі культури тікають за кордон: Точицький шокований
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські діячі культури тікають за кордон: Точицький шокований

Міністр культури Точицький звернув увагу на масову втечу митців за кордон

сьогодні, 12:54
Поділіться публікацією:

Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький повідомив, що кожен п'ятий митець, який виїжджає за кордон за дозволом Міністерства культури, не повертається на батьківщину. Про це він розповів під час дискусії в рамках проєкту "Нова країна", організованого LB.ua та EFI Group на тему "Українська культура як один із головних інструментів нашої перемоги".

Українські діячі культури тікають за кордон: Точицький шокований

Міністр культури і стратегічних комунікацій України Микола Точицький

Міністр зазначив, що в Україні досі не створено централізованої бази даних для митців, яка б спрощувала процес виїзду за кордон. Через це йому доводиться щодня розглядати близько сотні заявок на виїзд, серед яких багато імен, які йому невідомі. Багато часу йде на перевірку інформації про заявників. При цьому, згідно зі статистикою, кожен п'ятий з тих, хто виїжджає, не повертається.

Точицький також звернув увагу на виклики, які стоять перед Україною на шляху до Європейського Союзу. Він підкреслив, що країні потрібно внести багато змін, зокрема у сфері збереження культурної спадщини. За його словами, Україна вже зараз отримує критику від ЮНЕСКО та ЄС через недостатній рівень захисту культурних пам'яток.                                          

"Без виконання директив ЮНЕСКО щодо захисту культурної спадщини, Україні буде важко інтегруватися в Європейський Союз", — наголосив міністр.                                        

Крім того, Точицький виступив проти децентралізації у сфері збереження об'єктів культурної спадщини. Він вважає, що важливі питання, як-от визначення буферних зон навколо пам'яток, мають залишатися під контролем центральної влади.                              



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини