Головна Новини Суспільство події Українська влада має позбавитись від таких як Пікулик, - Санна Марін
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська влада має позбавитись від таких як Пікулик, - Санна Марін

Під час візити до України прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін згадала про махінації забудовників в місті Ірпінь

15 березня 2023, 16:54
Поділіться публікацією:

Під час візиту до Ірпеня прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін поспілкувалась з місцевими мешканцями та заявила, що українці заслуговують аби влада позбавилась від корумпованих чиновників та депутатів на кшталт Пікулика. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє видання "Brussels Post News", цитуючи сказане Санною Марін.

Українська влада має позбавитись від таких як Пікулик, - Санна Марін

Олександр Пікулик

"Ви – символ мужності, хоробрості й перспективи кращої майбутньої Європи. Втім попереду у українців ще багато випробувань. Сьогодні я спілкувалась тут з людьми, які страждають не лише від зовнішнього ворога, а й від корумпованих чиновників. Мені розповідали про махінації забудовників та знахабнілих депутатів. Я переконана, українська влада має позбавитись від таких як Пікулик (один з депутатів місцевого самоврядування Ірпеня — ред). Люди цього заслуговують", – зазначила керівник уряду Фінляндії.

За її словами, Фінляндія підтримує боротьбу з корупцією в Україні, щоб можна було рухатися в бік європейської інтеграції, і готова надавати всю необхідну допомогу.

Це вже другий візит Санни Марін до Ірпеня від початку повномасштабного вторгнення росіян. Раніше вона відвідала знищені війною "Ірпінські Липки".

Нагадаємо, Олександр Пікулик, якого у своїй промові згадала Санна Марін – це депутат Ірпінської міської ради. Він очолює комісію земельних відносин, лісових та природоохоронних питань. За словами його колег, Пікулик не є частим "гостем" засідань.

У ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про випадки незаконного будівництва та лобіювання інтересів різних забудовників у місцевій раді, до яких може бути причетний Олександр Пікулик. До того ж, повідомлялося про неодноразове затримування посадовця поліцією.

Також у ЗМІ з'являлася інформація щодо виїзда за кордон Пікулика під час війни.

Раніше про можливий відклик Пікулика через стрілянину з нагородної зброї в одному з ресторанів Ірпеня заявила голова ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко. А активісти зареєстрували з цього приводу петицію на сайті КМУ.

Водночас Голова Центру боротьби з корупцією в державних та правоохоронних органах влади Микола Алєксєєнко закликав нардепів надати юридичну оцінку діям Пікулика та вжити відповідних заходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини