Головна Новини Суспільство події Українська драма «Пульс» стала фаворитом американського кінофестивалю FLIC
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська драма «Пульс» стала фаворитом американського кінофестивалю FLIC

«Пульс» - біографічна спортивна драма, заснована на реальній історії української чемпіонки Оксани Ботурчук

4 лютого 2021, 01:55
Поділіться публікацією:

Картина про непрості долі спортсменів була визнана кращим фільмом кінофесту Flathead Lake International Cinemafest (FLIC) в США. Її режисер — Сергій Чеботаренко — отримав визнання в номінації "кращий режисер".

Українська драма «Пульс» стала фаворитом американського кінофестивалю FLIC

Український фільм (фото з відкритих джерел)

За підсумками голосування журі картина взяла дві вищі нагороди в 12 категоріях і стала фаворитом фестивальних фільмів, повідомляє "Громадське".

Сюжет картини заснований на реальних подіях, які відбувалися в житті української легкоатлетки Оксани Ботурчук, що отримала в 2008 році медаль на Параолімпійських іграх.

Олімпійська чемпіонка йшла до своєї мрії з дитинства. Вона жила в маленькому містечку і мріяла про великий спорт. Однак автомобільна катастрофа, в яку потрапила дівчина. Кардинально змінила її життя і ледь не призвела до відходу зі спорту.

Нагадаємо, організатори Одеського міжнародного кінофестивалю вирішили перенести терміни проведення і змінити регламент популярного конкурсу. Так, у зв'язку з епідемією коронавірусу і карантинними заходами, фестиваль пройшов восени — з 25 вересня по 3 жовтня. Зміниться також і формат заходу — вперше покази фільмів і кіноринок пройшли в мережі інтернет. Разом з тим, організатори влаштували показ "оупен-ейр": демонстрація кінофільмів пройшла на відкритому повітрі на Потьомкінських сходах. Покази німого кіно під звуки симфонічного оркестру проходять в Одесі щорічно.

Як повідомляв портал "Коментарі", кінофестиваль "Молодість", який спочатку був запланований на 30 травня-7 червня 2020 року, через поширення коронавірусу і введеного через нього карантину переноситься на кінець літа




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hromadske.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини