Головна Новини Суспільство події Українська делегація в ТКГ оприлюднила звернення: про що там йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська делегація в ТКГ оприлюднила звернення: про що там йдеться

Делегація України в ТКГ по Донбасу звернулася до представника ОБСЄ через обстріли Станиці Луганської

17 лютого 2022, 16:30
Поділіться публікацією:

На сході України зафіксовано більше 40 обстрілів в районі Станиці Луганської. З огляду на активізацію бойових дій на цих територіях українська делегація, що бере участь в засіданнях ТКГ по Донбасу повідомила, що звернулася до ОБСЄ. Про це відомо з офіційного Telegram-каналу Української делегації для участі в Тристоронній контактній групі.

Українська делегація в ТКГ оприлюднила звернення: про що там йдеться

Обстріл Станиці Луганської, фото СБУ

Відомо, що українські військові зафіксували численні порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування. Бойовики обстріляли з ствольної артилерії, мінометів та танків житлові райони. В результаті обстрілів було пошкоджено будівлю дитячого садочку в районі Станиці Луганської та двір Врубівського ліцею. Також є потерпілі серед мирних жителів — троє осіб отримали поранення. Пошкоджено об'єкти інфраструктури та будівлі.

У зверненні делегації до представника ОБСЄ в ТКГ йдеться про те, що необхідно невідкладно скликати позачергові консультації робочої групи з питань безпеки та провести позачергове засідання ТКГ. Метою консультацій — є недопущення ескалації та використання Росією цих подій як приводу до якихось активних дій. Тому до участі в консультаціях та засіданні ТКГ треба залучити представників країн Нормандського формату. Про це було повідомлено в зверненні українців до ОБСЄ.

"Ми готові до подальшої роботи в переговорному форматі задля припинення порушень і відновлення режиму тиші, адже тільки за умови усталеного припинення вогню можливий подальший рух з гуманітарних, соціальних та політичних питань з метою мирного врегулювання конфлікту на українському Донбасі", — йдеться в зверненні.

У СБУ повідомили, що відкрили провадження за фактом обстрілу садочка, ліцею та житлових будинків в селищах Станиця Луганська та Врубівка.

Як повідомляв портал "Коментарі", нардеп прокоментував обстріли Станиці Луганської та зазначив, що в Росії, ймовірно, є власний план дестабілізації ситуації на кордонах України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини