Головна Новини Суспільство події Українські вчені винайшли машину для переробки медичного сміття
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські вчені винайшли машину для переробки медичного сміття

Установка за годину може знищити 50 кілограмів медичного "сміття"

29 липня 2020, 07:00 comments1004
Поділіться публікацією:

Вчені з Дніпра винайшли машину для утилізації медичних відходів. Мобільну установку створили співробітники Дніпровської політехніки. Вона здатна переробляти медичні відходи швидко і з мінімальними витратами, пише gazeta.ua.

Українські вчені винайшли машину для переробки медичного сміття

Фото: adm.dp.gov.ua

Обробна машина за годину може знищити 50 кілограмів медичного "сміття". Його вона знищує за температури 800 градусів, при цьому додатково спалюючи гази, що виділяються, щоб не забруднювати атмосферу. Про це розповів заступник директора Департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Антон Демура.

"Така установка незамінна під час пандемії, коли кількість використаних засобів індивідуального захисту постійно збільшується. Наприклад, обласна лікарня ім. Мечникова всього за тиждень роботи накопичує до 50 кг медичних відходів", — зазначив він.

Варто зазначити, що ідею для створення машини вченим подали колеги з Перу. За їхніми словами, нею вже зацікавилися в Німеччині.

"Хотілося б, звичайно, щоб ним (винаходом) користувалися передусім вітчизняні лікарі. Установка зручна в експлуатації, при невеликих розмірах має високу продуктивність. А ще мобільна: легко пересувається з місця на місце", — розповів керівник групи розробників Роман Дичковський.

Вчені підкреслюють, що даний пристрій працює на будь-якому з доступних видів палива з мінімальними його витратами. При цьому, необхідні 800 градусів досягаються лише за 2 хвилини.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що американські вчені винайшли ефективний і безпечний спосіб боротьби з комарами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини