Головна Новини Суспільство події Україні передали ще один французький вертоліт H225 Super Puma: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні передали ще один французький вертоліт H225 Super Puma: що відомо

Україна передали новий французький вертоліт для рятувальників

24 травня 2021, 15:27
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Україні передали ще один французький вертоліт H225 Super Puma: що відомо

H225 Super Puma. Фото з відкритих джерел

Україна отримала новий французький вертоліт. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Новий вертоліт H225 Super Puma з бортовим номером 56 наша країна отримала в рамках реалізації системи авіаційної безпеки Міністерства внутрішніх справ України. Новий борт є вже шостим за рахунком. Попередня машина була передана французьким підприємством в рамках контракту наприкінці минулого року.

Новий H225 призначений для проведення аварійно-рятувальних операцій. Він оснащений лебідкою і потужним прожектором для проведення пошукових операцій у нічний час доби.

У відомстві зазначили, що всі попередні вертольоти, які були їм передані, активно брали участь в аварійно-рятувальних операціях 2020 року. Наприклад, у гасінні пожеж у Чорнобилі або ліквідації наслідків дощових паводків у Закарпатській області. А також залучалися до чергувань для забезпечення безпеки під час місцевих виборів.

Для довідки: в рамках Міжурядової угоди між Україною і Францією передбачається отримання 55 вертольотів виробництва компанії Airbus для системи авіаційної безпеки МВС. До них входитимуть як легкі вертольоти Н125 і Н145 (34 одиниці), так і важкі Н225 (21 одиниця). Вартість контракту складає 555 мільйонів євро.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, яким буде перший побудований в Україні ударний БПЛА вертолітного типу. А також інформувало про те, що пошукова система Google буде допомагати людям збирати сумку в похід і як це працюватиме.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини