Головна Новини Суспільство події Українець Поляков під тиском уряду США продає свою частку у Firefly: причина – загроза РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українець Поляков під тиском уряду США продає свою частку у Firefly: причина – загроза РФ

Уряд США припинив поточні операції із запуску ракет Firefly у Ванденберзі, оскільки розглядається питання власності з Поляковим

30 грудня 2021, 17:43
Поділіться публікацією:

Український бізнесмен Максим Поляков дав згоду продати свою частку в ракетній компанії Firefly Aerospace, не встоявши проти вмовлянь уряду США – там свій тиск пояснили важливістю національної безпеки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "BBC", з посиланням на "Bloomberg".

Українець Поляков під тиском уряду США продає свою частку у Firefly: причина – загроза РФ

Бізнесмен Максим Поляков. Фото: FIREFLY

Агентство розповідає, що Firefly Aerospace, приватного виробника ракет, що базується поблизу Остіна (штат Техас), вже досить тривалий час підтримує Поляков. В уряді США заявили, що вони не згодні з тим, що Поляков має контроль над компанією, оскільки цінні дані можуть потрапити до України, Росії або інших країн, які можуть бути зацікавлені у розробці ракетних програм.

Поляков вже витратив понад 200 мільйонів доларів свого статку на розвиток компанії, але не став опиратися проти того, щоб добровільно піти з правління компанії та повсякденної діяльності Firefly наприкінці 2020 року, щоб допомогти компанії без зайвих проблем отримувати фінансування за рахунок низки державних програм США.

Наприкінці року українцю надійшов лист від Комітету з іноземних інвестицій у США (CFIUS). У листі знову порушувалася тема національної безпеки, а також озвучувалося прохання до Полякова та його компанії Noosphere Venture Partners продати майже 50% акцій Firefly.

Bloomberg наголошує, незважаючи на те, що Україна та США сьогодні офіційно партнери та союзники за низкою програм відкрита агресія РФ на сході та в Криму не залишила вибору США, які вирішили перестрахуватися, щоб уникнути попадання цінних технологій до рук Росії після того, як станеться можливе вторгнення РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нардеп розповів, чому ракети НАТО вже давно націлені на Москву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини