Головна Новини Суспільство події Українцям спростили отримання субсидій: що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям спростили отримання субсидій: що зміниться

Зміни до правил оформлення державної допомоги після аналізу ситуації ухвалив український уряд

19 травня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України спростив процедуру отримання субсидії. Про це після засідання уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Українцям спростили отримання субсидій: що зміниться

Оформлення субсидій. Фото: Інтерфакс-Україна

Влада проаналізували ситуацію щодо нових правил отримання державної допомоги на комірне, які запровадили з травня цього року, та внесла певні корективи, зазначив очільник уряду.

"Нові зміни дозволять перепризначати субсидії без подання відповідної заяви. За деякими винятками. При цьому верифікація субсидій продовжується", — зазначив Шмигаль.

Зміни також торкнуться власників кількох об’єктів житла. Наприклад, якщо у людини у власності 3-4 квартири у Києві, то субсидія призначатися не буде.

"Якщо у вас є квартира в місті та будинок у селі, то це не завадить вам отримати допомогу. Так само, якщо у вас є ще одне житло на правах спільної власності з іншими людьми, ми збільшуємо розмір депозиту, який впливає на те, чи буде отримана субсидія. Також претендувати на субсидію можна, маючи на депозиті до 100 тис. гривень", — пояснив прем’єр.

Справи про призначення субсидій в окремих випадках, які раніше розглядали спеціальні комісії, тепер розглядатимуть органи соціального захисту, додав очільник Кабміну. На його думку, це утричі скоротить терміни розгляду заяв.

Нагадаємо, з 1 травня в Україні стартувало перепризначення субсидій. Грошова державна допомога стала адресною. Усіх претендентів перевірятимуть ретельніше. Через нові правила українці під час пандемії коронавірусу змушені стояти в чергах для переоформлення субсидій, а ті, хто мав на депозиті 56 750 гривень, втратили можливість оформити держдопомогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини