Головна Новини Суспільство події Українцям прогнозують поганий врожай яблук: скільки коштуватиме улюблений фрукт восени
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям прогнозують поганий врожай яблук: скільки коштуватиме улюблений фрукт восени

Холодна весна зіпсувала врожай яблук

20 серпня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

В Україні на осінь можуть різко піднятись ціни на яблука. Так, за кілограм швидше за все доведеться заплатити 30-35 гривень. Деякі фермери втратили значну частину врожаю ранніх сортів через холодну весну і шкідників. Однак сподіваються, що пізніх яблук вдасться зібрати набагато більше, повідомляє "Сегодня".

Українцям прогнозують поганий врожай яблук: скільки коштуватиме улюблений фрукт восени

Поганий врожай яблук. Фото з відкритих джерел

На українських прилавках з'являються ранні сорти яблук, а покупці придивляються до цін. Українці добре пам'ятають торішній дефіцит, коли кілограм бананів коштував 27 гривень, а вітчизняних яблук – мало не 50.

На столичних прилавках уже продають перші сезонні яблука різних сортів. Наприклад, сорти "Вільямс", "Селеста" і "Єлизавета" привезли з Вінничини. На ринку в Києві продають, як мінімум, за 25 гривень за кілограм. Також у продажу вже є "Білий налив", "Слава" і "Прима". Ціни коливаються від 25 до 30 гривень за кілограм.

Деякі фермери втратили близько 70% врожаю ранніх яблук. Аграрії сподіваються, що пізні сорти яблук не підведуть.

Нагадаємо, що в Україні на третину зросла ціна на дині. У розпал сезону вартість цієї баштанної культури коливається в межах 11 гривень за кілограм. Експерти пов'язують такий стрибок вартості динь зі зниженням пропозиції на ринку. Річ у тім, що деякі фермери вже не збирають ранній урожай, а пізній збирати ще не починали. Його чекають в кінці серпня або ж у перші тижні вересня.

У матеріалі видання "Коментарі" також говорилося, що в Україні експерти озвучили невтішний прогноз цін на яблукаЗа слова експертів, вартість яблук буде украй невтішною — за низького врожаю ціна за кілограм буде високою. Згідно з прогнозом фермерів, ціни на деякі сорти можуть досягати близько 70 гривень за кілограм.

Головною причиною подорожчання є несприятливі погодні умови, які спровокували низький урожай не тільки зернових і кісточкових. Фермери також відзначають, що яблук в цьому році буде значно менше, ніж в попередні роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини