Головна Новини Суспільство події Українцям повертатимуть гроші за препарати від розладів психіки
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям повертатимуть гроші за препарати від розладів психіки

Ліки можна буде отримати лише за електронними рецептами

19 вересня 2021, 21:20
Поділіться публікацією:

До програми "Доступні ліки" включено нові препарати. Про це повідомили в прес-службі Національної служби здоров'я України.

Українцям повертатимуть гроші за препарати від розладів психіки

Люди з розладами психіки та поведінки отримають ліки безкоштовно, фото з відкритих джерел

Повідомляється, що Національна служба здоров’я України повертатиме частину коштів аптечним закладам за ліки для осіб з розладами психіки та поведінки з 1 жовтня. До числа таких пацієнтів належать особи, що хворіють на епілепсію, шизофренію, ПТСР, депресію, мають афективні та невротичні розлади.

Ліки за електронними рецептами з жовтня будуть повністю безкоштовні, або частково. У аптеках, які працюють за програмою, хворі зможуть їх отримати. Для українців з розладами психіки та поведінки електронні рецепти виписуватимуть невролог або психіатр. Втім, рецепт на препарати від психічних розладів буде видавати лише психіатр. А от сімейний лікар такі рецепти виписати не зможе.

Також зазначається, що для користування програмою “Доступні ліки”, люди, які мають розлади психіки та поведінки або хвороби нервової системи, мають звернутися до свого невролога або психіатра.

Спеціалісти внесуть індивідуальні плани лікування в електронну систему охорони здоров’я й випишуть електронні рецепти на препарати.

Ті, хто не обрав невролога, повинні взяти в сімейного лікаря електронне направлення для першого візиту до профільного спеціаліста. До психіатра можна прийти на першу консультацію без направлення.

Індивідуальний план лікування потрібен для того, щоб сформувати рецепти на його основі, адже там вказується діагноз пацієнта.

Як повідомляв портал "Коментарі", діти в усьому світі заражаються маловідомим респіраторним вірусом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини