Головна Новини Суспільство події Українцям нагадали, як можна отримати дозвіл на зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям нагадали, як можна отримати дозвіл на зброю

У Національній поліції України розповіли, як у нашій країні можна отримати руйнування на придбання, зберігання та носіння зброї

16 квітня 2022, 22:40
Поділіться публікацією:

В Україні зараз діє воєнний стан і у зв'язку із цим Міністерство внутрішніх справ своїм наказом скоротило порядок надання цивільним особам дозволу на придбання, зберігання та носіння зброї. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції.

Українцям нагадали, як можна отримати дозвіл на зброю

Як можна отримати дозвіл на зброю / Фото: depositphotos.com

Закон України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України", ухвалений 3 березня 2022 року, передбачає, що кожен українець може отримати зброю та боєприпаси та протистояти російській агресії.

Щоб отримати зброю, потрібно подати письмову заяву на ім'я керівника органу поліції за місцем проживання про видачу мисливської зброї за наявності документа, що засвідчує особу.

До цієї заяви слід також додати:

— копію документа, який підтверджує особу;

— копію військового квитка, пенсійного посвідчення військової служби чи правоохоронного органу, члена громадського формування або наявного дозволу на зброю, а також іншого документа, який підтверджує наявність досвіду користування зброєю (якщо такі є);

У Нацполіції зазначили, що вам не видадуть дозвіл на зброю, якщо ви систематично порушували публічний порядок та правила дозвільної системи, керували автомобілем в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, а також якщо замішані у незаконному виробництві та придбанні наркотиків.

Серед інших причин також виділяють:

— вчинення домашнього насильства;

— оголошення підозри у скоєнні кримінального правопорушення;

— перебування особи у державному розшуку;

— судимості за скоєння тяжкого чи особливо тяжкого злочину;

— наявність рішення суду про конфіскацію чи відплатне вилучення зброї.

Українцям нагадують, що дозвіл на зброю видається на термін дії воєнного стану. Але документ може бути анульований з перерахованих вище причин.

Громадяни зобов'язані здати до правоохоронних органів отриману зброю не пізніше ніж за 10 днів після завершення дії воєнного стану в Україні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Рєзніков назвав зброю, яка допоможе ЗСУ "вигнати" окупантів з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини