Головна Новини Суспільство події Українцям дозволили в'їзд до країн ЄС на авто без "зелених карт": що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям дозволили в'їзд до країн ЄС на авто без "зелених карт": що відомо

Громадяни можуть виїхати за кордон без страхових полісів

16 березня 2022, 13:47
Поділіться публікацією:

Українцям з 16 березня дозволили перетинати кордони Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови на приватних автомобілях без наявності в них полісів "Зелена карта". Про це повідомляється на офіційному Telegram-каналі Національного банку України.

Українцям дозволили в'їзд до країн ЄС на авто без "зелених карт": що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Страховий поліс дозволено придбати після перетину кордону в країні перебування. Польські страхові компанії ERGO, PZU та Warta надають поліси внутрішнього страхування цивільної відповідальності автовласників строком на 30 днів. Зв'язатися з агентами компаній українці можуть на прикордонних пунктах із польського боку кордону.

Чеське страхове бюро надає безкоштовне відшкодування шкоди, завданої незастрахованим українським автомобілем протягом 2 місяців після перетину українського кордону. Українські автомобілісти в Чехії мають можливість скористатися спеціальною гарячою лінією (+420 251 032 834).

Німецький страховий офіс Бюро "Зелена карта" відшкодовуватиме збитки у разі аварій, які заподіяні українськими водіями, до 31 травня 2022 року. Постраждалі в ДТП з вини українських водіїв можуть звертатись до офісу для отримання страхових виплат.

Українці мають можливість купити поліси "Зелена карта" у вітчизняних страховиків онлайн на 60 днів зі знижкою 50%, так і на будь-який термін.

Як повідомляв портал, чи можна вважати, що вона вже йде Третя світова війна. На думку секретаря РНБО Олексія Данилова, світ має усвідомити, що війна проти України – це початок третьої світової війни. Відповідну заяву він зробив у інтерв'ю НВ. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чи можна вважати, що Третя світова вже йде.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/nbu_ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини