Головна Новини Суспільство події Українця вперше засудили за лайку в соцмережі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українця вперше засудили за лайку в соцмережі

Судові витрати обійшлися дорожче самого штрафу

16 березня 2021, 21:05
Поділіться публікацією:

Міський районний суд Мукачево в Закарпатській області визнав винним місцевого жителя, який нецензурно висловлювався в соцмережах і погрожував жінці розправою. Відповідне рішення опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Кореспондент".

Українця вперше засудили за лайку в соцмережі

Соцмережі. Фото: Depositphotos / stokkete

Відомо, що жінка подала в суд на жителя Мукачева. Після цього співробітники правоохоронних органів склали на нього адмін протокол за статтею про дрібне хуліганство.

Чоловік визнав свою провину. Суд наклав на нього мінімальний штраф в розмірі 51 грн. Крім того, він повинен буде сплатити судові витрати, які оцінюються в 454 грн.

Раніше "Коментарі" писали, що українців можуть штрафувати за образу правоохоронців. Відповідний законопроект №5050-1 був зареєстрований у Верховній Раді. Відзначається, що документ передбачає залучення до адміністративної відповідальності осіб, які ображають правоохоронців під час виконання службових обов'язків. У пояснювальній записці зазначено, що образа військовослужбовців і правоохоронців має розглядатися як юридично каране діяння, на яке законодавство повинно передбачати адекватний механізм реагування. Зокрема будуть штрафувати за образу працівників Держприкордонслужби, поліцейських і осіб, які охороняють правопорядок. Сума штрафу складе від 340 до 680 гривень. Також тим, хто образить поліцейського або військовослужбовця, загрожують громадські роботи від 20 до 30 годин.

Нагадаємо, міністр культури Олександр Ткаченко, відомий як один з критиків наступу на свободу слова, противник "чорних списків російських зірок" і скептиків "мовного" закону, висловив в інтерв'ю ВВС свою думку про штрафи, якими погрожують російськомовним українцям за невикористання української мови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини