Головна Новини Суспільство події Українців попередили про нову систему перевірки: що потрібно знати отримувачам субсидій
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців попередили про нову систему перевірки: що потрібно знати отримувачам субсидій

В системі буде вся інформація про які претендують на отримання соцдопомоги

20 серпня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Вже цієї осені українцям представлять єдину інформаційну систему для одержувачів субсидій і соцвиплат. Нововведення торкнутися кожного, хто отримує державну соцпомоць. Ця система допоможе швидше перевіряти претендентів на державну допомогу. Крім того, це спростить оформлення допомоги для пересічних громадян. Про це розповіли в Мінсоцполітики, повідомили в ефірі телепрограми "Сніданок з 1 + 1".

Українців попередили про нову систему перевірки: що потрібно знати отримувачам субсидій

Субсидії в Україні. Фото з відкритих джерел

За словами міністра соцполітики Марини Лазебний, в системі зберуться всю інформацію: чим займається субсідіант, який має дохід, стаж тощо. Інформація допоможе правильно формувати бюджет для виплат допомоги і надавати її тим, хто дійсно її потребує.

Варто відзначити, що спочатку система буде діяти для одержувачів шести видів соціальної допомоги. Всього ж в Україні — 120 видів соціальної допомоги.

Як відомо, Кабмін скасував норму про збільшення на 50% соціальних нормативів н а житлово-комунальні послуги. Йдеться про скасування норми, яку ввели в минулому році навесні через введення локдауну. Відтепер підвищений норматив діятиме, якщо в регіоні введено "червоний" рівень карантину.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що субсидії призначатимуть по-новому : хто і чому залишиться без допомоги. З 1 травня в Україні стартує перепризначення субсидій громадянам на наступний період. Тепер грошова державна допомога стане адресною і призначатиметься по-новому.  

Також інтернет-видання "Коментарі" писало, що українці мають право отримати субсидію не тільки, якщо є власниками житла, і в разі, якщо вони орендують квартиру або будинок. Як це зробити дізнавайтеся тут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини