Головна Новини Суспільство події Українців перевірять на цифрову грамотність
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців перевірять на цифрову грамотність

Після перевірки учасники зможуть отримати електронний сертифікат

2 листопада 2020, 16:05
Поділіться публікацією:

Міністерство цифрової трансформації запустило національний тест на визначення рівня цифрової грамотності "Цифрограм". В установі запевняють, що тест допоможе дізнатися про прогалини в цифрових навичках і зорієнтує, які саме компетенції потрібно буде вдосконалити.

Українців перевірять на цифрову грамотність

ФОТО: ВладТайм

Національне тестування передбачає перевірку знань в шести галузях, наприклад, основи комп'ютерної грамотності, створення цифрового контенту. В межах тесту учасникам пропонують відповісти на 90 питань.

"Унікальність Цифрограму полягає в комплексному, систематизованому підході до різних складових цифрової компетентності. Завдання тесту ставлять за мету не лише перевірити базові знання, деякі навички та ставлення до цифрових технологій, а й сприяти підвищенню усвідомлення громадянами, як уникати небезпек у цифровому просторі, не боятися засвоювати нові технології та застосунки що стрімко з'являються у нашому житті, як використовувати цифрові технології не лише для розваг та спілкування, а й для саморозвитку, навчання  впродовж життя, для творчого використання та створення нового контенту ", — зазначила Тетяна Нанаєва, експерт з цифрових навичок Мінцифри.

Після проходження тесту учасники можуть отримати електронний сертифікат, який надалі прикріпити до резюме на порталі robota.ua.

Нещодавно "Коментарі" розповідали про тест, який допомагає визначити психологічний вік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://thedigital.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини