Головна Новини Суспільство події Українці змінили ставлення до Росії: дані опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці змінили ставлення до Росії: дані опитування

Ставлення українців до Росії суттєво залежить від регіону

17 лютого 2022, 11:47 comments2305
Поділіться публікацією:

34% українців добре ставляться до Російської Федерації. Порівняно з груднем 2021 року, цей показник знизився з 39%. Такий висновок зробили експерти Київського міжнародного інституту соціології за результатами опитування, проведеного у лютому 2022 року.

Українці змінили ставлення до Росії: дані опитування

Прапор України - фото: 24tv.ua

Загалом дослідники зазначають, що ставлення громадян України до Росії різко погіршилося після 2014 року, досягнувши "дна" у травні 2015 року. Після того, до лютого 2019 року, експерти спостерігали поліпшення ставлення до РФ, але в лютому 2020 року воно знову почало погіршуватися.

Українці змінили ставлення до Росії: дані опитування - фото 2

У КМІС зазначили, що ставлення українців до Росії суттєво залежить від регіону: у західній частині України позитивно ставиться до РФ 21% мешканців. Водночас у цьому регіоні і найбільша кількість тих, хто демонструє негативне ставлення – 64%. У центральних областях негативно до Росії ставляться 55%, Півдні — 40%, а східної частини — 30%.

Українцям також ставили питання: якими ви хотіли б бачити відносини нашої держави з РФ. Як і раніше, абсолютна більшість респондентів 92% упевнена, що Україна та Росія мають бути незалежними країнами. При цьому якщо порівнювати з листопадовим опитуванням показник збільшився (88%). Усього 5% опитаних висловили думку, що Україна та Росія мають об'єднатися в одну державу.

Українці змінили ставлення до Росії: дані опитування - фото 3

Нагадаємо, що раніше українці розповіли, хто винен у тому, що Мінські угоди не працюють – Російська Федерація, Україна чи главари так званих "ЛНР" та "ДНР".

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" — 17,2% українців погодилися з тим, що першими війну на Донбасі розв'язали український уряд та олігархи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини