Головна Новини Суспільство події Українці з інвалідністю зможуть отримати в користування автомобілі: за яких умов
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці з інвалідністю зможуть отримати в користування автомобілі: за яких умов

В Україні планують забезпечити осіб з інвалідністю легковим транспортом

25 січня 2022, 10:07
Поділіться публікацією:

Народні депутати зареєстрували законопроект №6533 про забезпечення українців, які мають інвалідність автомобілями, що були завезені як гуманітарна допомога. Про це відомо з сайту Верховної Ради.

Українці з інвалідністю зможуть отримати в користування автомобілі: за яких умов

В Україні особам з інвалідністю дадуть авто, фото з відкритих джерел

В проекті документу вказано, що нададуть транспорт в користування тим громадянам, які отримали інвалідність в процесі трудової діяльності (через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання). Таким забезпеченням займатимуться Фонд соціального страхування та органи місцевого самоврядування.

Мова йде про легкові автомобілі, які завезли протягом останніх восьми років та мають об’єм двигуна не більш як 1800 куб. сантиметрів. Автівки будуть видавати для користування, а після спливання терміну в понад 10 років, авто може бути передано у власність цій людині чи законному представнику.

Крім того, в статті 11 Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями, визнаними гуманітарною допомогою" вказано, що автомобілями можуть забезпечувати і родини, де є діти з інвалідністю.

"Забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю автомобілями, визнаними гуманітарною допомогою, здійснюється на умовах, передбачених законом, та у порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України", — йдеться в тексті.

Якщо померла особа, яка отримала авто в користування, майно можуть передати у власність її родичам. Рішення в такому разі ухвалюватиме міська адміністрація або Фонд соцстрахування. В іншому разі, якщо члени сім'ї покійного не подали відповідної заяви або особа була самотньою, рухоме майно повертається органу соціального захисту населення або Фонду.

Крім того, закон передбачає, що навчання водінню буде оплачувати Фонд. Також за кошти Фонду буде виплачуватися водію з інвалідністю компенсація на пальне, фінансуватиметься ремонт і технічне обслуговування авто.

Якщо особа з інвалідністю сама купила авто, його вартість компенсує Фонд соціального страхування.

Як повідомляв портал "Коментарі", кількість пенсіонерів в Україні за останні п'ять років значно скоротилася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини