Головна Новини Суспільство події Українці вважають, що у 2023 році рівень корупції в країні зріс
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці вважають, що у 2023 році рівень корупції в країні зріс

Українці впевнені, що керівництво має взятися за ліквідацію корупції в країні

22 березня 2024, 11:08
Поділіться публікацією:
У новому опитуванні, проведеному в Україні, громадяни та підприємці висловили занепокоєння через зростання корупції у 2023 році. Більшість вважає, що за подолання корупції мають відповідати високопосадовці. 

Українці вважають, що у 2023 році рівень корупції в країні зріс

Служба безпеки України (СБУ) та президент вважаються найефективнішими в боротьбі з корупцією, в той час, як Верховну Раду оцінюють як найменш ефективний орган. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною компанією Info Sapiens на замовлення Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК)

“Цього року більшість населення – 61,2% – вважає, що рівень корупції зріс. Серед бізнесу таких 46,3%. Бізнес оптимістичніше сприймає ситуацію, аніж населення", — зазначив керівник Info Sapiens Дмитро Савчук.

Опитані також підкреслили важливість зосередження уваги на судовій системі як на ключовій сфері для реформ. Голова НАЗК Віктор Павлущик звернув увагу на зростання в суспільстві нульової толерантності до корупції та позитивне ставлення до осіб, які викривають корупційні діяння.

Результати дослідження, що було проведено в кінці 2023 року, виявились особливо значущими для влади, яка шукає шляхи ефективної боротьби з корупцією. Вони допоможуть визначити пріоритетні напрямки для антикорупційної політики та виявити найбільш уразливі до корупції сектори.

Збір даних для дослідження був здійснений за допомогою опитувань серед населення та бізнесу, що дозволило отримати широкий перетин думок щодо рівня та впливу корупції у країні. Такий підхід забезпечує комплексне розуміння проблеми та сприяє розробці цілісних стратегій її подолання.

Це дослідження є частиною більш широкої програми оцінки стану корупції в Україні, спрямованої на формування ефективної відповіді держави на цей виклик. За результатами опитувань очікується, що влада візьме до уваги громадську думку та активізує зусилля у боротьбі з корупцією, зокрема через удосконалення законодавства та зміцнення інституційної спроможності ключових антикорупційних органів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 березня 2024, 11:58

Рівень корупції значно випередив попередню з приходом корумпованого легітимного Брехуна і його гаманця Гетманцева.


Новини